Πολιτική

Το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει για άρση ασυλίας του Λαγού μετά από πέντε μήνες

Το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει για άρση ασυλίας του Λαγού μετά από πέντε μήνες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η άρση της ασυλίας του νεοναζί ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού θα είναι στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβούλιο (JURI) την Πέμπτη.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ το αίτημα για άρση ασυλίας αναμένεται να πάρει την επόμενη εβδομάδα την έγκριση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών (με αναστολή) για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.

Ο Γιάννης Λαγός είχε διαφύγει την ημέρα της απόφασης για τις Βρυξέλλες την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου για να μη συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες καθυστερούσαν επί μήνες να ζητήσουν την άρση ασυλίας του ώστε να προχωρήσει η σύλληψη του και η έκδοση στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του στις ελληνικές φυλακές.

Σημειώνεται, ότι εκτός του Γ. Λαγού φυγόποινος είναι και ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος έχει επίσης καταδικαστεί, αλλά διαφεύγει της σύλληψης.

Εξαλλο το Μαξίμου και ο Μητσοτάκης με τον Κύρτσο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X