Αθλητισμός

Το γήπεδο του Ολυμπιακού σε αμερικάνικα χέρια

Το γήπεδο του Ολυμπιακού σε αμερικάνικα χέρια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θα θυμάστε τον “πόλεμο” του Βαγγέλη Μαρινάκη με την οικογένεια Κόκκαλη για την ιδιοκτησία του 50% του γηπέδου του Ολυμπιακού “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και την εξυπηρέτηση των δανείων. Ο Σωκράτης Κόκκαλης λέει ότι έχει πουλήσει το ποσοστό συμμετοχής του από το 2010 ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανταπαντά ότι αν και προπλήρωσε το ποσοστό του 50% της εταιρείας που είχε ο Κόκκαλης, εντούτοις ακόμη το όλο θέμα είναι σε εκκρεμότητα. Οπως θα θυμάστε επίσης ότι το άλλο 50% ανήκει σε εταιρεία συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, την οποία όμως δέσμευσε το ελληνικό Δημόσιο.

Η κατάσταση εμφανίζει την εικόνα που έχει σε ένα κουβάρι που είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξετυλιχτεί. Οι τράπεζες ευρισκόμενες μπροστά σε αυτή την κατάσταση  και με το δάνειο να μην εξυπηρετούνται, αποφάσισαν να πουλήσουν τα δάνεια, τα οποία ξεπερνούν τα 45 εκατ. ευρώ και αναζήτησαν με διαγωνιστική διαδικασία αγοραστή, αφού ούτε ο Μαρινάκης, ούτε ο Κόκκαλης τα εξυπηρετούσε.

Ενδιαφέρθηκαν πέντε ξένα funds και τελικά νικητής αναδείχθηκε το αμερικάνικο fund Fortress με το οποίο ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις. Ετσι είναι πολύ πιθανό σύντομα το γήπεδο Καραϊσκάκη να βρεθεί σε αμερικάνικα χέρια, τα οποία θα αναλάβουν τα δάνεια και την εμπορική του αξιοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το γήπεδο Καραϊσκάκη είχε έσοδα 3,9 εκατ. ευρώ και ζημιές 2 εκατ. ευρώ.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X