Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Το μεγάλο λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη με το διάγγελμα

Το μεγάλο λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη με το διάγγελμα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι η κυβέρνηση ρετάρει. Αστοχίες, ανικανότητα, υπόγεια “μαχαιρώματα” τείνουν να υποκαταστήσουν πλήρως το αφήγημα των αρίστων που γνωρίζουν να κυβερνούν πετυχημένα. Μόλις καταλάγιασε κάπως ο θόρυβος των καναλιών και τα “ωσαννά” και κάθισε ο κουρνιαχτός, φάνηκε η μεγάλη αδυναμία και η αποτυχία της λογικής “βλέποντας και κάνοντας”  που ακολουθεί η κυβέρνηση, λόγω ανυπαρξίας στρατηγικής και σχεδίου.

Ομως, δεν φανταζόμουν ότι η επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου θα έκανε ένα τόσο τραγικό λάθος με το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενδεχομένως κλεισμένοι στους τέσσερις τείχους του Μαξίμου και απορροφημένοι με την αλαζονεία τους, δυσκολεύονται να αντιληφθούν τί γίνεται πλέον στην κοινωνία, ιδίως στο σκέλος του κορονοϊού και της αντιμετώπισής τους.

Και άφησαν ή και να πρότειναν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενοχοποιήσει τους πολίτες για την εξάπλωση του κορονοϊού. Αν το έκαναν τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο, ίσως προπαγανδιστικά να ήταν μία κίνηση που μπορεί να έφερνε αποτελέσματα. Γιατί τον Απρίλιο το 59% των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata και το 56% το Μάιο εκτιμούσε ότι για τη διάδοση του κορονοϊού έφταιγαν οι πολίτες.

Επίσης μόνο το 27% και το 29% αντιστοίχως καταλόγιζε ευθύνες στην κυβέρνηση. Και τώρα; Τί γίνεται τώρα; Η κατάσταση έχει αντιστραφεί. Τώρα το 51% αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση και το 44% στους πολίτες.

Οπως αντιλαμβάνεστε το κυνικό, απειλητικό δίλημμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο διάγγελμα ήταν ένα τραγικό λάθος, όταν οι εκτιμήσεις για τις ευθύνες της κυβέρνησης στη διάδοση του κορονοϊού ακολουθεί την πορεία που προδιαγράψαμε.

Και είναι σίγουρο ότι στην επόμενη δημοσκόπηση περισσότεροι πολίτες θα αποδίδουν ευθύνες στην κυβέρνηση.  Κι΄ αυτό όχι μόνο εξαιτίας των λανθασμένων αποφάσεων για τα σχολεία, την ανυπαρξία μέτρων ενίσχυσης των νοσοκομείων, τις κωμικές αποφάσεις για τα περίπτερα και τα εστιατόρια, αλλά και λόγω του διαγγέλματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που πολλούς θύμωσε, γιατί επιχείρησε να ενοχοποιήσει τους πολίτες, να τους απειλήσει με lodkdown και να απαλλάξει την κυβέρνηση από κάθε ευθύνη, λες και κάποιοι άλλοι κυβερνούν αυτή τη χώρα…

Και κάτι τελευταίο. Το λάθος αυτό μπορεί να έκαψε και ένα όπλο που χρησιμοποίησε κατά κόρον ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα διαγγέλματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X