Ελλάδα

Το νέο όνομα-έκπληξη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το νέο όνομα-έκπληξη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το χρηματιστήριο της ονοματολογίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλά κρατεί. Καθημερινά σχεδόν ακούγονται νέα ονόματα, ενώ οι…μετοχές των φαβορί ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν ανάλογα με τις πληροφορίες που διαρρέονται.

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε ραγδαία άνοδο των μετοχών του Βαγγέλη Βενιζέλου. Οι πληροφορίες προκάλεσαν ισχυρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας από στελέχη τα οποία πρόσκεινται σε πτέρυγες με εξαίρεση τους σαμαρικούς, για τους οποίους, λόγω καλών σχέσεων, η υποψηφιότητα καλοδεχούμενη.

Σιγά-σιγά άρχισε να ανεβαίνει ο Βασίλης Σκουρής, φίλος του Κώστα Σημίτη, ο οποίος διετέλεσε για δύο θητείες πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Και σήμερα μέσω του Ευάγγελου Αντώναρου ήρθε στο προσκήνιο άλλο ένα όνομα έκπληξη, ο Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, ο οποίος είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και ανήκει στον κύκλο των ανθρώπων του Κώστα Σημίτη.

Στην ανάρτησή του ο Ευάγγελος Αντώναρος έγραψε:

«Συγκρατείστε 2 ονόματα:

1.Λινος – Αλεξανδρος Σισιλιάνος
2.Βασίλειος Σκουρής

Κυρίως το πρώτο. Ειναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο ίδιος, κατά τις πληροφορίες μου, προετοιμάζει ήδη την μετακόμιση του από το Στρασβούργο όπου είναι Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αθήνα.

Ο δεύτερος είναι ο outsider.

Κοινό τους χαρακτηριστικό. Ανήκουν και οι δύο στην σημιτική σφαίρα επιρροής. Περισσότερα εν καιρώ», έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook.

Ο Λίνος – Αλέξανδρος Σισιλιάνος είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, μέλος της Συγκλήτου της Ακαδημίας Διεθνούς Δικαίου της Χάγης, συνδεδεμένο μέλος του Ινστιτούτου Διεθνούς Δικαίου, μέλος του Διαρκούς Διαιτητικού Δικαστηρίου που εδρεύει στη Χάγη.

Ο Βασίλειoς Σκoυρής είναι Έλληνας καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και από το 2003 ως τις 7 Οκτωβρίου 2015 πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, ενώ έχει θητεύσει δυο φορές ως υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών το 1989 και το 1996.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X