Επιλογές

Το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και οι κόντρες για τη διεύρυνση

Το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και οι κόντρες για τη διεύρυνση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καμία τύχη δεν φαίνεται να έχει το όνομα ΣΥΡΙΖΑ –πράσινη Συμμαχία  καθώς τα μηνύματα που φτάνουν από τις περιοδείες όλων των στελεχών της Κουμουνδούρου είναι ότι το χρώμα ….φοβίζει. Αυτό τουλάχιστον το συμπέρασμα έχουν βγάλει όλα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία βρίσκονται όλο το τελευταίο διάστημα σε εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα προωθώντας την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα λοιπόν με  τις πληροφορίες σε σύσκεψη που έγινε στην Κουμουνδούρου τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξαν  σε μία σειρά συμπεράσματα όπως:

–         Το όνομα «πράσινη συμμαχία» εμφανίζεται να μη περνάει στον κόσμο καθώς  θυμίζει έντονα το κακό ΠΑΣΟΚ. Επ ουδενί δεν παραπέμπει στην οικολογική στροφή που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

–         Το όνομα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης –ΣΥΡΙΖΑ- έχει θετικό πρόσημο στην κοινωνία και είναι σημείο αναφοράς για όσους επιθυμούν σήμερα μια ισχυρή αντιπολίτευση και αύριο μια κυβέρνηση της αριστεράς.

–         Οι αναφορές περί δημοκρατικών  και προοδευτικών πολιτών χαρακτηρίζονται ως παρωχημένες από τους νέους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

–         Η νεολαία αλλά και  οι ψηφοφόροι που επιθυμούν να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν  ιδιαίτερη σημασία στις λέξεις  αριστερά –εντιμότητα-  δικαιοσύνη.

Με βάση λοιπόν αυτά συμπεράσματα ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε πριν από λίγες μέρες στον τηλεοπτικό σταθμό  Alpha  να λέει  ότι το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βαρύ όνομα ενώ σε όλες τις περιοδείες του αναφέρεται πλέον στην αριστερά που εκφράζεται μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ όπως φαίνεται και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχύει η γνωστή παροιμία  «φοβάται ο Γιάννης το  θεριό και το θεριό το Γιάννη… ».

Προεδρικοί και κομματικοί ενώ διαρρέουν  στους δημοσιογράφους ότι στην Πολιτική Γραμματεία θα υπάρξει εσωκομματικό ξεκαθάρισμα  όταν βρεθούν μέσα  σε ….δωμάτιο ξεχνούν τις οποίες διαφωνίες   και βλέπουν τον κοινό εχθρό δηλαδή την ΝΔ.

Όπως είναι γνωστό η τελευταία αντιπαράθεση ξεκίνησε πριν από λίγες  μέρες όταν ο Νίκος Βούτσης έκανε δημόσια την αυτοκριτική  λέγοντας ότι «το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος για να κυβερνήσει».

Η αναφορά αυτή όπως ήταν φυσικό πυροδότησε την κατάσταση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκαν να υποστηρίζουν ότι αυτές οι αναφορές έγιναν εκ του πονηρού με στόχο να επισκιάσουν τις περιοδείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  που ξεκινούσαν την ίδια στιγμή.

Από την άλλη οι πληροφορίες, που  εμφανίστηκαν στον τύπο  πριν από λίγες μέρες, ότι  25 βουλευτές που επιθυμούν την διεύρυνση, συγκεντρώνονται κάθε τόσο προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες τους , ενίσχυσε τις υποψίες κάποιων,  που λένε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ γίνονται υπογείως πράγματα απ΄ τα οποία οι κομματικοί είναι εκτός.

Στελέχη που πήραν πάντως μέρος σε αυτές τις συγκεντρώσεις, λένε ότι δεν πρόκειται για κίνηση αλλά για μαζώξεις, που στόχο έχουν την καλύτερη οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία.

 Οι κομματικοί πάντως  εμφανίζονται δύσπιστοι  και λένε ότι αυτά έχουν ως στόχο τον έλεγχο του  συνεδρίου και άρα τον έλεγχο του νέου κόμματος. Θεωρούν δηλαδή ότι επιδίωξη   κάποιων μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ  είναι να βρεθούν τα στελέχη του σκληρού πυρήνα της Κουμουνδούρου  εκτός των κέντρων αποφάσεων .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X