Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη σημείωσε 20,8% μέσο όρο. Στο τελευταίο τέταρτο μάλιστα η τηλεθέαση έφτασε στο 22,5%. Στο δυναμικό κοινό η σειρά σημείωσε 19,7% κατά μέσο όρο ενώ στο τελευταίο τέταρτο έφτασε το 21,3%.

Μάλιστα, οι πρωταγωνιστές της σειράς παρακολούθησαν όλοι μαζί το τελευταίο συγκλονιστικό επεισόδιο σε αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου παρουσία του σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη.

Ο σκηνοθέτης ανέλαβε να μεταφέρει και ένα μήνυμα από τον ιδιοκτήτη του σταθμού, Ιβάν Σαββίδη, το οποίο ανέφερε τα εξής: 

«Αγαπημένοι μου φίλοι,

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα ήθελα σήμερα να βρίσκομαι κοντά σας, ώστε να μοιραστούμε τη χαρά από αυτή την εξαιρετικά επιτυχημένη κοινή πορεία, να αγκαλιάσω τον καθένα και την καθεμιά σας ξεχωριστά που βάλατε την ψυχή σας σε αυτό το κοινό μας εγχείρημα, να πω λόγια ευγνωμοσύνης κοιτώντας σας στα μάτια.

Όμως, δυστυχώς, οι συνθήκες καμιά φορά μας ξεπερνούν…

Το Κόκκινο Ποτάμι ολοκληρώνει τη διαδρομή του, έτσι ώστε να μείνει για πάντα στις καρδιές μας – στις καρδιές όσων συνέβαλαν για να γίνει αυτή η σειρά, στις καρδιές των εκατομμυρίων τηλεθεατών που την αγκάλιασαν, καθώς και των αναγνωστών του βιβλίου.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ θέλω να πω στον συγγραφέα του βιβλίου, Χάρη Τσιρκινίδη, ο οποίος έκανε ευρύτερα γνωστή στον κόσμο την φρικαλεότητα της ποντιακής τραγωδίας μέσα από τη συγκινητική ιστορία του έρωτα του Μίλτου και της Ιφιγένειας.

Τα πιο ειλικρινή λόγια ευγνωμοσύνης θα πω στον Μανούσο Μανουσάκη. Εσύ και η ομάδα σου κάνατε αυτά που αρχικά ίσως φαίνονταν ανέφικτα. Τα γυρίσματα σε διάφορες χώρες, η εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, τα ιστορικά κοστούμια και τα σκηνικά, οι μουσικές, όλα μίλησαν στις καρδιές μας.

Έχετε κάνει μια σπουδαία δουλειά, περάσατε τη δοκιμασία της πανδημίας και αντέξατε, ολοκληρώνετε τη σειρά με τεράστια ανταπόκριση και αναγνώριση από το κοινό, η οποία αποτυπώνεται σε υψηλούς δείκτες τηλεθέασης.

Η σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» αναδείχθηκε στο καλύτερο εγχείρημα ενός ακόμη πολύ νεαρού καναλιού όπως είναι το OPEN, και νιώθω πως θα αποτελέσει πολύτιμη κληρονομιά της ελληνικής μυθοπλασίας.

Σας ευχαριστώ όλους που συμμετείχατε σε αυτή την πρόκληση – από τους τεχνικούς μέχρι τους πρωταγωνιστές που ενσάρκωσαν τους ήρωες της σειράς. Το Κόκκινο Ποτάμι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μόνο από ανθρώπους που θα πίστευαν σε αυτό τόσο βαθιά όσο όλοι εσείς.

Πιστεύω πως το «Κόκκινο Ποτάμι» θα γίνει η αφετηρία για να ξεδιπλώσουμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας μας, τιμώντας τους προγόνους μας.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Με πολλή αγάπη,
Ιβάν Σαββίδης».

Δείτε ακόμη:

Ερντογάν για Αγία Σοφιά: Διορθώσαμε το λάθος του 1934