Διεθνή

Τον Μάρτιο η πρόταση της ΕΕ για το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού

Τον Μάρτιο η πρόταση της ΕΕ για το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μια πρόταση τον Μάρτιο για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Όσο για το θέμα του πώς θα μοιάζει το ψηφιακό πράσινο διαβατήριο, θα υποβάλουμε μια νομοθετική πρόταση τον Μάρτιο», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με γερμανούς συντηρητικούς βουλευτές.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ φάνηκε πιο ανοιχτή στην ιδέα του πιστοποιητικού από ό,τι στο παρελθόν. Καλωσόρισε το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε η κ. Φον ντερ Λάιεν και εξέφρασε την ελπίδα να αρχίσουν ξανά σύντομα οι Γερμανοί να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Εθεσε, επιπλέον, το ερώτημα αν το πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα αναγνωρίζει μόνο εμβόλια που έχουν αναγνωριστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Αρνητικός παραμένει ωστόσο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Μακρόν, στη δική του παρέμβαση, ανέφερε ότι παραμένει άγνωστη η διάρκεια της ανοσίας που παρέχουν τα εμβόλια και ο βαθμός στον οποίο αποτρέπουν τη μετάδοση του ιού. Μίλησε επίσης για νομικές και δεοντολογικές ενστάσεις, μεταξύ άλλων σχετικές με τα προσωπικά δεδομένα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X