Κοινωνία

Τορπίλη στο κλίμα από την επιμονή της κυβέρνησης για κατάργηση του οκταώρου

Τορπίλη στο κλίμα από την επιμονή της κυβέρνησης για κατάργηση του οκταώρου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τορπίλη στο ήρεμο πολιτικό κλίμα ρίχνει η κυβέρνηση με την επιμονή της στην κατάργηση του οκταώρου, τις απλήρωτες υπερωρίες και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας μεταξύ άλλων.

Μετά την τεράστια κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης επιχειρεί κάποιες αλλαγές σε μία προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, ενώ στην δεν κάνει καμία αλλαγή στην ουσία των ρυθμίσεων που θέλει να καταθέσει στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις τελικές διατάξεις που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, τις οποίες αποκάλυψε η «Καθημερινή της Κυριακής» το ευέλικτο 8ωρο θα εφαρμοστεί με δύο δήθεν ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία του εργαζομένου σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία με το συνδικάτο της επιχείρησης ή δεν υπάρχει καθόλου συνδικάτο.

Πρώτον, το αίτημα για το ευέλικτο 8ωρο θα πρέπει να υποβληθεί από τον ίδιο τον εργαζόμενο και δεύτερον, θα είναι άκυρη η απόλυση εργαζόμενου επειδή αρνήθηκε πρόταση του εργοδότη για διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Συνδικαλιστές, σχολιάζοντας τις νέες πληροφορίες για τα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, ανέφεραν ότι οι εργοδότες θα μπορούν να προχωρούν σε απολύσεις επικαλούμενοι άλλους λόγους και όχι τον πραγματικό, τη διαφωνία του εργαζόμενου με το ευέλικτο ωράριο, καθώς δεν θα υπάρχουν και στοιχεία που να αποδεικνύουν την εργοδοτική επιδίωξη.

Υπενθυμίζεται, ότι με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που πρόκειται να έρθει στη Βουλή τις επόμενες μέρες, αναβιώνει η διευθέτηση ωραρίου των ν. 1876/1990 και 3996/2011, που δεν λειτούργησε στην πράξη, επειδή προϋπέθετε συμφωνία μεταξύ του εργοδότη και των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Τώρα, το σωματείο των εργαζομένων παρακάμπτεται, επειδή ο εργαζόμενος θα μπορεί να προσέρχεται σε συμφωνία μόνος του απευθείας με τον εργοδότη, με την υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας. Έτσι, ο  εργαζόμενος θα μπορεί για μια χρονική περίοδο αυξημένης παραγωγής να εργάζεται ημερησίως έως 10 ώρες και σε άλλη χρονική περίοδο να εργάζεται αντίστοιχα λιγότερες ώρες ή να παίρνει ρεπό, δηλαδή θα κάνει υπερωρίες χωρίς να τις πληρώνεται.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X