Διεθνή

Τράμπ σε Κούρδους: Δεν υποσχεθήκαμε ότι θα σας προστατεύουμε για πάντα

Τράμπ σε Κούρδους: Δεν υποσχεθήκαμε ότι θα σας προστατεύουμε για πάντα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των τουρκικών και των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία κρατάει, μολονότι έχουν αναφερθεί ορισμένες αψιμαχίες, παρατήρησε απόψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας και πάλι με κυρώσεις την Τουρκία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο μία ημέρα πριν λήξει η εκεχειρία, αύριο, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ποτέ δεν υποσχέθηκαν στους Κούρδους ότι θα παραμείνουν στην περιοχή για να τους προστατεύουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Τραγωδία για πρώην αστέρα της F1: Πέθανε η κόρη του στα 21 της χρόνια (pics)

Όπως είπε ο Τραμπ, γίνονται κάποιες αψιμαχίες, όμως είναι σχετικά λίγες. Οι Κούρδοι από την πλευρά τους αποχωρούν από ορισμένες περιοχές της Συρίας «με έξυπνο τρόπο». Όσον αφορά την Τουρκία, επανέλαβε ότι αν συμπεριφερθεί άσχημα οι ΗΠΑ θα θέσουν δασμούς στα τουρκικά προϊόντα και θα επιβάλουν κυρώσεις.

Ο Ερντογάν επιχειρεί αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης μέσω Συρίας

Για τους Αμερικανούς στρατιώτες, είπε ότι απομένει ακόμη ένας «μικρός αριθμός» στη Συρία αλλά ο ίδιος δεν θέλει να μείνει κανείς. Όσοι αποχωρούν θα αναπτυχθούν σε άλλες περιοχές αλλά εντέλει θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ. Αυτοί που έχουν παραμείνει βρίσκονται «σε μια εντελώς διαφορετική περιοχή της Συρίας, κοντά στην Ιορδανία και το Ισραήλ», ενώ άλλοι έχουν αναπτυχθεί «για να προστατεύσουν το πετρέλαιο», δηλαδή κοντά στο Ιράκ.

Δείτε ακόμη:

Ο Ναδάλ μοιράζεται με τους θαυμαστές του στιγμιότυπα από τον γάμο του

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X