Τρόμος στον Λευκό Οίκο και εφιάλτες για τον Τραμπ

Τρόμος επικρατεί στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.  Ο Πολ Μάναφορτ, για ένα διάστημα επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του  Τραμπ, βρίσκεται κοντά στο να κλείσει μια συμφωνία με τον ομοσπονδιακό Ειδικό Εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, δήλωσαν πληροφορημένες πηγές την Πέμπτη.

«Είναι κοντά αλλά δεν έχει κλειστεί ακόμη», είπε μια από τις πηγές αναφερόμενη στη συμφωνία.

Αν υπάρξει συμφωνία τότε δεν αποκλείεται να ανοίξει «ο ασκός του Αιόλου» και για τον Ντόναλντ Τραμπ και να βρεθεί ακόμα και ενώπιον του ενδεχομένου να αποπεμφθεί από τον Λευκό Οίκο.

Η συμφωνία ενδέχεται να του επιτρέψει να μην προσαχθεί σε νέα δίκη την ερχόμενη εβδομάδα, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News την Πέμπτη.

Η συμφωνία αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σε δικαστική αίθουσα της Ουάσινγκτον σήμερα Παρασκευή. Παραμένει ωστόσο ασαφές το εάν ο Μάναφορτ συμφώνησε να συνεργαστεί με την ομάδα του ειδικού εισαγγελέα ή να ομολογήσει την ενοχή του, σύμφωνα με το ABC News, το οποίο επικαλέστηκε τρεις πηγές ενήμερες για τη διαπραγμάτευση

Τόσο ο συνήγορος του Μάναφορτ, ο Κέβιν Ντάουνινγκ, όσο και ο εκπρόσωπος του Μάλερ, ο Πίτερ Καρ, απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την πληροφορία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να αρχίσει η διαδικασία επιλογής των μελών του σώματος των ενόρκων ενόψει της δεύτερης δίκης του Μάναφορτ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Τον βαρύνουν κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, συνωμοσία για την απόσπαση χρημάτων δολίως από το δημόσιο των ΗΠΑ, παράλειψη εγγραφής στον κατάλογο των πρακτόρων ξένων συμφερόντων και απόπειρα επηρεασμού μαρτύρων.

Ο Μάναφορτ καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα στην Αλεξάντρια, στην Πολιτεία Βιρτζίνια, για κατηγορίες που συμπεριλάμβαναν τραπεζική και φορολογική απάτη.

Οι ποινικές διώξεις σε βάρος του λομπίστα, άλλοτε ενός από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Ουάσινγκτον, προέκυψαν στο πλαίσιο της έρευνας του Μάλερ για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στις ΗΠΑ το 2016 και το εάν και κατά πόσον υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στην εκστρατεία του Τραμπ και τη Μόσχα.

Ο πρόεδρος Τραμπ αρνείται ότι υπήρξε σύμπραξη της εκστρατείας του με τους Ρώσους. Η ρωσική κυβέρνηση διαψεύδει ότι αναμίχθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ.

Πηγή: defence-point.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ