Πολιτική

Τσίπρας: Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών… είστε κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες

Τσίπρας: Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών… είστε κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για «αποκρουστική έλλειψη ενσυναίσθησης για τα όσα περνούν σήμερα οι Έλληνες πολίτες » κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μέτωπο της πανδημίας και ειδικά για το θέμα με το σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων, την ελλιπή ενημέρωση, αλλά και την ποδηλατάδα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα από το βήμα της Βουλής.

Κατά την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε επίσης δύο τροπολογίες και έφερε ξανά στη Βουλή άλλες δύο.

Ο Αλ. Τσίπρας ήταν ιδαίτερα αιχμηρός για το ζήτημα του διπλού συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων και των αλλεπάλληλων διαψεύσεων από την Κυριακή μέχρι τη σημερινή παραδοχή από τον Στ. Πέτσα.

«Θα είχαμε ή όχι παραιτήσεις αρμόδιων υπουργών και όσων έσπευσαν να συγκαλύψουν την αλήθεια» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «η ευθύνη αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

«Παράλληλο το σύστημα καταγραφής, παράλληλο και το σύμπαν το οποίο δίνετε πολλές φορές την εντύπωση ότι βρίσκεστε» είπε και συνέχισε: «βγάζετε μια εικόνα υποκριτική και εξοργιστική».

«Εγκληματική αδράνεια και ανικανότητα»

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για «εγκληματική αδράνεια και ανικανότητα», εκφράζοντας την εκτίμηση πως η υγειονομική κρίση «εξελίσσεται σε εφιάλτη».

«Ο κ. Μητσοτάκης βάζει τον εκπρόσωπό του να λέει ψέματα να αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιωλόγων» είπε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι «η αυλή του Μεγάρου Μαξίμου κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα «όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων στη δημόσια πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, αλλά και σε μια ιδιωτική πλατφόρμα που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία του ΕΟΔΥ», μια διπλή καταγραφή που όπως είπε «μας προβληματίζει ότι έχει οδηγήσει ενδεχομένως σε μία ελλιπή καταγραφή των κρουσμάτων και στο αποτέλεσμα η επιτροπή των επιστημόνων που καλείται να γνωμοδοτήσει να έχει στοιχεία τα οποία είναι απολύτως αμφισβητήσιμα» καταγγέλλει.

«Ο ίδιος εμφανίζεται να σπάει την καραντίνα και χωρίς μέτρα να κάνει χαβαλέ, πολλά χιλιόμετρα από την κατοικία του. Αυτή είναι η εικόνα που βγάζει στους πολίτες, είτε την παρουσιάζουν τα δελτία των 9 είτε όχι» είπε ακολούθως για τη βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, αλλά και με αφορμή τον τρόπο που το χειρίστηκε η κυβέρνηση.

Κυβέρνηση των Βερσαλλιών

«Το χειρότερο όλων δεν είναι ότι έσπασε την καραντίνα, το χειρότερο όλων είναι ότι απαντήσατε σε αυτό το ατόπημα. Αντί για συγγνώμη, βγήκατε και από πάνω» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Με αυτές τις δηλώσεις των υπουργών σας είστε μια κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες. Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, είστε κυβέρνηση των Βερσαλλιών», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτοί που σας καταδικάζουν δεν είναι Συριζαίοι, είναι πολίτες που σας πίστεψαν» είπε στη συνέχεια της ομιλίας του ενώ παρέθεσε σειρά προστίμων σε πολίτες σε δυσμενή θέση την ώρα που ο πρωθυπουργός φωτογραφίζεται χωρίς μάσκα.
Τέσσερις τροπολογίες
Ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε τροπολογία με αίτημα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. «Επιχειρηματολογήστε γιατί δεν τα δίνετε στη δημοσιότητα» είπε.
Επίσης, κατέθεσε τροπολογία να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες που έχουν γίνει από την 1η Ιουλίου μέχρι σήμερα, για «να σταματήσει αυτό το αίσχος με τις απλήρωτες εφημερίες στο ΕΣΥ».

Ακόμα, επανακατέθεσε την τροπολογία για την επανασύνδεση ρεύματος και την απαγόρευση διακοπών ρεύματος, ύδατος, τηλεφωνίας σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία.

Τέλος, κατέθεσε εκ νέου την τροπολογία για τα μέτρα ενίσχυσης των ατόμων με αναπηρία, που μεταξύ άλλων προβλέπει χορήγηση διπλού επιδόματος αναπηρίας τον Δεκέμβριο. «Σας καλούμε να απαντήσετε γιατί τις καταψηφίζετε», τόνισε.

Παρακολουθείστε ζωντανά:

https://www.facebook.com/12224403053/videos/420393692425795

Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X