Η τύχη του Mega και των εργαζομένων στο κανάλι

Με αγωνία οι εργαζόμενοι στο Mega που το κρατούν όρθιο, ψάχνουν μία καλή είδηση για το μέλλον του καναλιού και το δικό τους. Προς το παρόν ελπίδες δεν υπάρχουν πολλές, παρά τα σενάρια που κυκλοφορούν εσχάτως και τις πληροφορίες που διέρρευσε η Μάρα Ζαχαρέα μιλώντας στους δημοσιογράφους του Star.

Οι μεγαλομέτοχοι Βαρδινογιάννη, Μαρινάκης και Σαββίδης (παρατίθενται ανάλογα με τα ποσοστά που κατέχουν ) κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και περιορίζονται στη γνωστή πλέον φράση «γίνονται προσπάθειες για τη διάσωση του καναλιού».

Οσον αφορά δε στην κατάσταση των εργαζομένων ως προς το σκέλος των αμοιβών της η κατάσταση παρουσιάζεται ως εξής: 150 από τους 400 περίπου εργαζόμενους στο MEGA έχουν λάβει, μέσω ασφαλιστικών μέτρων, πάνω από 5 μισθούς. Πρόκειται για εργαζόμενους μέλη της ΕΠΗΕΑ που κατάφεραν να δεσμεύσουν αυτό το ποσό και να το μοιράσουν μεταξύ τους.

Οι τεχνικοί, μέλη της ΕΤΙΤΑ, και κάποιοι από τους διοικητικούς που δεν είχαν κάνει ασφαλιστικά αλλά προχώρησαν σε μια τέτοια κίνηση μόλις τον Αύγουστο, έχουν στα χέρια τους απόφαση δικαστηρίου υπέρ της είσπραξης δεδουλευμένων – όπως λέγεται – 10 μηνών.

Πρόκειται για περίπου 150 εργαζόμενους. Αν καταφέρουν να βρουν τιμολόγια διαφημιστικών εταιρειών και να τα δεσμεύσουν πριν δεσμευτούν από τις τράπεζες θα έχουν να εισπράττουν.

Το ίδιο έχουν κάνει και 90 περίπου δημοσιογράφοι που ακολούθησαν την ίδια οδό, μέσω της νομικής υπηρεσίας της ΕΣΗΕΑ. Για τους τελευταίους δεν έχει βγει ακόμα καμία απόφαση από το δικαστήριο. Αναμένεται. Αν ακολουθηθεί η διαδικασία θα έχουν και εκείνοι να λαμβάνουν οφειλόμενους μισθούς. Αν και εφόσον βρεθούν μη δεσμευμένα χρήματα από τις τράπεζες.

Πάντως, μέχρι σήμερα σε πάνω από 250 ανθρώπους οφείλονται 13 μισθοί, ενώ οι αποφάσεις για την τύχη του καναλιού και των εργαζομένων αναμένεται να ληφθούν από τους τρεις μεγαλομετόχους ως το τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ