Τζαβάρας: Γελοιότητες να λένε ακροδεξιούς όσους διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών

«Έχουν την ευήθεια να εμφανίζονται δημοσίως και να λένε ότι όλοι αυτοί που αντιδρούν για το Σκοπιανό και τον τρόπο που το χειρίστηκε η κυβέρνηση είναι ακροδεξιοί, είναι χιτλερικοί, είναι εθνικιστές», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Τζαβάρας απάντησε στις αιτιάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα.

«Αυτά είναι γελοιότητες, γιατί σήμερα και οι δημοσκοπήσεις το απέδειξαν. Ακόμη και το 37% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετοι με αυτή τη συμφωνία. 

Άρα 37% από εκείνους που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνικιστές, ακροδεξιοί και χιτλερικοί και ναζιστές;

Επιτέλους πρέπει να ανακαλύψει και ο κ. Τσίπρας και οι οπαδοί του τη σημασία και τη σπουδαιότητα του μέτρου και της λογικής, τουλάχιστον σε αυτές τις δηλώσεις, που έχουν να κάνουν με τον σχολιασμό μεγάλων, εθνικών συμφωνιών, που ουσιαστικά δημιουργούν πολύ μεγάλα προβλήματα».

Αναφερόμενος στη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη από μερίδα διαδηλωτών που αποσπάστηκαν από πορεία κατά της συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ, ο κ. Τζαβάρας επισήμανε:

«Είμαστε εναντίον πάσης μορφής βίας, πολλώ δε μάλλον όταν η βία βεβηλώνει μνημεία, τα οποία έχουν να κάνουν με τη θέσμιση πλέον της μνήμης απέναντι σε γεγονότα τα οποία έχουν χαράξει την ιστορία των τελευταίων 50 ή 60 χρόνων. Το θέμα του Ολοκαυτώματος είναι θέμα για το οποίο έχει η Ελλάδα ευαισθησία και ειδικά η Θεσσαλονίκη.

Αυτοί λοιπόν που επωφελούμενοι από τις διαδηλώσεις που κάνουν οι πολίτες βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν τέτοιες ασχήμιες δεν καλύπτονται από κανέναν, αυτοί είναι πράγματι στοιχεία που ομνύουν και εκδηλώνουν βία, η οποία δεν καλύπτεται από οποιαδήποτε λογική και εθνική στάση στα συγκεκριμένα θέματα».

Σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ παρατήρησε ότι «έγιναν παραχωρήσεις σε δύο θέματα, που δεν ήταν αντικείμενο διαφοράς, δηλαδή τη γλώσσα και την εθνικότητα, όπου εμείς σπεύσαμε να τα δώσουμε με μεγάλη γενναιοψυχία και μεγάλη γενναιοδωρία» και «γι’ αυτό κάποτε πρέπει να λογοδοτήσουν εκείνοι που ελαυνόμενοι από τον εθνομηδενισμό έφτασαν στο σημείο με τόσο ελαφριά καρδιά και συνείδηση να λένε στο άρθρο 7 της συμφωνίας ότι ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία, όπως θέλει».

Ερωτηθείς αν η ΝΔ προτίθεται να δεχθεί στους κόλπους της τους κ.κ. Λαζαρίδη και Καμμένο, οι οποίοι είναι πλέον εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ ο κ. Τζαβάρας διευκρίνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης το έχει ξεκαθαρίσει, ότι δεν δεχόμαστε από άλλα κόμματα οποιαδήποτε προσχώρηση. Αυτό μόνο ο κ. Τσίπρας το δέχεται. Η κυρία που έφυγε από την Ένωση Κεντρώων, πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι μέλος της κοινοβουλευτικής του ομάδας και το ερώτημα που έχει δημιουργηθεί και δεν έχει απαντηθεί είναι: Και αυτήν κάποιοι οικονομικοί παράγοντες την οδήγησαν στον ΣΥΡΙΖΑ;».

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τη συμφωνία του Eurogroup ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε:

«Η έκθεση του ΔΝΤ διαλύει τις πλάνες ή τις ψευδαισθήσεις του κ. Τσίπρα και λέει ότι δεν κατέστη βιώσιμο το χρέος μακροπρόθεσμα, άρα θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

Και αν διαβάσει τις αποφάσεις που είχε πάρει το Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012 και με τις οποίες αποφάσεις είχε ρυθμίσει το χρέος απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου θα δει ότι η σημερινή συμφωνία υπολείπεται κατά πολύ και συγκεκριμένα υπολείπεται κατά το ότι τότε προβλεπόταν και μείωση για 100 μονάδες βάσης στα επιτόκια .

Επίσης τότε δε γινόταν διάκριση στο χρέος, όπως γίνεται τώρα, όπου ουσιαστικά επιμηκύνεται μόνο το 1/3 του χρέους τα 110 δισ. και ταυτόχρονα δημιουργείται τεχνητά και η εντύπωση ότι δήθεν για 10 χρόνια μας χαρίζονται τόκοι. Οι τόκοι δεν χαρίζονται, αναβάλλεται η πληρωμή τους. Η επιμήκυνση τότε ήταν για 15 χρόνια, όχι για 10 χρόνια. Αυτή η συμφωνία, που όλοι την λένε ιστορικής σημασίας, είναι μια συμφωνία που είναι σκιά της συμφωνίας που είχε πετύχει η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου».

Δείτε ακόμη:

«Φωτιά» στα Σκόπια! Ο Ιβάνοφ δεν υπέγραψε την συμφωνία των Πρεσπών/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ