Διεθνή

Τζορτζ Φλοιντ: Διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ – Λεηλάτησαν κατάστημα Louis Vuitton (vids)

Τζορτζ Φλοιντ: Διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ – Λεηλάτησαν κατάστημα Louis Vuitton (vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην δίνη των διαδηλώσεων, για την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλοιντ, βρίσκονται δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ, με την επέμβαση της Εθνοφυλακής να είναι πολύ κοντά όπως διαβεβαίωσε και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το κύμα οργής δείχνει να φουντώνει την ώρα που διαδηλώσεις είναι σε εξέλιξη τόσο στη Μινεσότα και στη Νέα Υόρκη, όσο στην Ατλάντα, την Ουάσιγκτον και δεκάδες άλλες πόλεις.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν σκηνές σε κατάστημα έξω από κατάστημα Louis Vuitton στο Πόρτλαντ όπου διαδηλωτές σπάνε τις πόρτες και τις τζαμαρίες, εισβάλλουν και κλέβουν και αρπάζουν ότι βρουν μπροστά τους.

Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έγιναν 400 – 500 συλλήψεις στο Λος Άντζελες, δήλωσε στο CNNi ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες, Τζος Ρούμπενσταϊν. Ο ακριβής αριθμός των συλλήψεων εξακολουθεί να συμπληρώνεται όπως και ο αριθμός των τραυματισμένων πολιτών και αστυνομικών, ανέφερε ο Ρούμπενσταϊν.

Σύμφωνα με ανώτερη πηγή του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης, έγιναν περισσότερες από 200 συλλήψεις στον απόηχο των διαδηλώσεων για το θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περισσότερα από 40 οχήματα της αστυνομίας της Νέας Υόρκης έγιναν αντικείμενο βανδαλισμών, ενώ πάνω από 12 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά. Από τους συλληφθέντες, περισσότεροι από 40 άτομα ήταν από τα προάστια, συμπεριλαμβανομένου του Λονγκ Άιλαντ. Η συντριπτική πλειοψηφία των συλληφθέντων κλήθηκαν να εμφανιστούν στο Τμήμα ή παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο και αφέθηκαν ελεύθεροι, ανέφερε η ίδια πηγή.

Στο Χιούστον σχεδόν 200 άτομα συνελήφθησαν και κατά των περισσότερων θα ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομη κατάληψη οδοστρώματος, ανέφερε η αστυνομία.

Στην Ατλάντα, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ένας διαδηλωτής που έχει τραυματιστεί από πυροβολισμούς νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

https://www.facebook.com/clemente.llinas/videos/10220079772978575/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X