Διεθνή

Τζορτζ Φλόιντ: Κινητοποιείται η Εθνοφρουρά στη Μινεσότα

Τζορτζ Φλόιντ: Κινητοποιείται η Εθνοφρουρά στη Μινεσότα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουολτς, δήλωσε το Σάββατο ότι η Εθνοφρουρά των ΗΠΑ θα κινητοποιηθεί πλήρως για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με αφορμή το ξέσπασμα διαμαρτυριών μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός άοπλου αφροαμερικανού άνδρα, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια σύλλληψης, όταν ένας λευκός αστυνομικός πατούσε βάναυσα και για ώρα τον λαιμό του στην Μινεάπολη.

https://twitter.com/RT_com/status/1266776387777523720

​«Εξουσιοδοτώ και μιλάω στον Στρατηγό Τζον Τζένσεν για να κινητοποιήσει πλήρως την Εθνική Φρουρά της Μινεσότα – μια ενέργεια που δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία των 164 ετών της Εθνικής Φρουράς της Μινεσότα» δήλωσε ο Γουόλτς, σε συνέντευξη Τύπου, όπως μεταδόθηκε από το κανάλι NBC News.

Ο Τραμπ προειδοποιεί τους διαδηλωτές να μην πάνε στην Μινεσότα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σημείωσε σήμερα, μεταξύ άλλων πως το 80% των ταραχοποιών που κατέστρεψαν την πόλη της Μινεάπολης χθες το βράδυ προέρχονταν από άλλες πολιτείες.

«Η μετακίνηση εντός των αμερικανικών πολιτειών για την υποκίνηση της βίας είναι ένα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! Οι διοικητές και οι Δήμαρχοι πρέπει να γίνουν πολύ πιο σκληροί» ανέφερε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.
Μάλιστα, πρόσθεσε πως εάν συνεχιστούν οι διαδηλώσεις, τότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παρεμβαίνει «και θα κάνει ό,τι πρέπει να γίνει».

«Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση της απεριόριστης δύναμης των Στρατιωτικών μας και πολλές συλλήψεις. Ευχαριστώ!» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X