Αθλητισμός

UEFA: Τι απαντά για τη φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro 2020

UEFA: Τι απαντά για τη φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro 2020
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στην επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έδωσε το πρωί της Δευτέρας η UEFA σχετικά με την παραβίαση στην ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας κατά τη διεξαγωγή του Euro 2020.

Μεταξύ άλλων, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επισημαίνει ότι χρησιμοποιεί το όνομα «Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας» σε όλη την επίσημη επικοινωνία της και έχει προσαρμόσει τη σχετική ορολογία αναλόγως και στο UEFA EURO 2020.

Η επιστολή

O αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Κέβιν Λαμούρ, μέσω της επιστολής, τονίζει πως σε ευθυγράμμιση με άλλα παγκόσμια αθλητικά ιδρύματα, όπως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), βασίζεται συχνά στον κωδικό χώρας ISO για να αναγνωρίσει τις ενώσεις – μέλη της και πως η πρακτική αυτή αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο και είναι πλήρως εναρμονισμένη με το άρθρο 1 παράγραφος 3ε) της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η ομοσπονδία τονίζει ότι χρησιμοποιεί το όνομα «Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας» σε όλη την επίσημη επικοινωνία της και έχει προσαρμόσει τη σχετική ορολογία αναλόγως και στο UEFA EURO 2020.

Την ίδια ώρα, υπογραμμίζεται πως δε θα επιτρέψει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να γίνει η πλατφόρμα για τη μεταφορά πολιτικών μηνυμάτων οποιασδήποτε φύσης και θα συνεχίσει να προστατεύει την πολιτική ουδετερότητας, όπως κατοχυρώνεται στο καταστατικό της.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, την Παρασκευή 11 Ιουνίου, απέστειλε επείγουσα επιστολή προς τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, η οποία κοινοποιήθηκε στον Γενικό Γραμματέα, Θόδωρο Θεοδωρίδη.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X