Θέμα

Βαρώνος της ΝΔ δεν θέλει ούτε να ακούει τη λέξη εκλογές-Σκληρές κόντρες στο κόμμα

Βαρώνος της ΝΔ δεν θέλει ούτε να ακούει τη λέξη εκλογές-Σκληρές κόντρες στο κόμμα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η  συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές έχει ξεκινήσει για  τα καλά μέσα στην ΝΔ, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αλλά και παράγοντες της αγοράς πιέζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στήσει κάλπες μέχρι το φθινόπωρο.

Υπάρχει όμως ένα στέλεχος της ΝΔ ,που δεν θέλει να ακούσει γι αυτό το σενάριο και οι πληροφορίες λένε ότι το έχει διαμηνύσει μάλιστα και στον πρωθυπουργό.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς είναι ιδιαίτερα αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο,  καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι μέσα από αυτή την διαδικασία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρει την ευκαιρία να φτιάξει το δικό του κόμμα καθώς, οι εκλογές θα γίνουν με λίστα.

Με δεδομένο ότι σε αυτή την κοινοβουλευτική ομάδα σχεδόν οι μισοί βουλευτές, ανήκουν ιδεολογικά και πολιτικά στον Αντ. Σαμαρά, ο πρώην πρωθυπουργός  καταλαβαίνει ότι μέσα από τις πρόωρες κάλπες  ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει μια και καλή τα πράγματα βάζοντας  στην  λίστα στελέχη νέα που  μόνο στο ορκίζονται  στο όνομα του.

Με αυτή την διαδικασία δηλαδή ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει μια και καλή  το κόμμα από την επιρροή του  αιώνιου εχθρού  της οικογένειας. Γιατί η  αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Αντ. Σαμαρά,  παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί να κρατηθεί μακριά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός όμως κυβερνάει αισθανόμενος την ανάσα του Αντ. Σαμαρά, καθώς ξέρει ότι κάθε στιγμή μπορεί να του τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια βάζοντας την ομάδα του να αμφισβητήσει αποφάσεις της κυβέρνησης. Μπορεί δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης  να έχει αυτοδυναμία και μια ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα  την  οποία όμως αισθάνεται ότι δεν μπορεί να την ελέγξει απόλυτα.

Αν  πάντως τελικά ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε εκλογές,  αυτό  θα σηματοδοτήσει την οριστική ρήξη με τον Αντ. Σαμαρά…  Και ο Καλαματιανός είναι εκδικητικός άμα του πατήσεις τον κάλο….

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X