Αναλύσεις

Βελόπουλος: Η Ελλάδα θα έπρεπε να επικαλεστεί το άρθρο 42 της συνθήκης της ΕΕ απαιτώντας πανευρωπαϊκή δράση κατά της Τουρκίας  

Βελόπουλος: Η Ελλάδα θα έπρεπε να επικαλεστεί το άρθρο 42 της συνθήκης της ΕΕ απαιτώντας πανευρωπαϊκή δράση κατά της Τουρκίας  
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Χρήστου Κυμπιζή

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος υποστηρίζει μέσω της Κυριακάτικης Kontranews πως είναι “ανεπίτρεπτο η Ελλάδα να εμφανίζεται σαν επαίτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση” τονίζοντας παράλληλα πως “θα έπρεπε να επικαλεστεί το άρθρο 42 της συνθήκης της ΕΕ, απαιτώντας δράση συντονισμένη και πανευρωπαϊκή κατά της Τουρκίας”.
Κάνει λόγο για “ραδιοταξί Μαξίμου” με αφορμή την πρόσφατη χρήση στρατιωτικού ελικοπτέρου από τον πρωθυπουργό, σημειώνει πως η πρώτη υποχρέωση του οικονομικού επιτελείου θα έπρεπε να είναι “η προστασία κάθε ελληνικού προϊόντος έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού” και αναφέρεται στα σχόλια που προκάλεσε η πρόσφατη ανάρτηση του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πώς θα πρέπει να αντιδράσει η ελληνική πλευρά στην τουρκική προκλητικότητα; Τι λάθη καταλογίζετε στους χειρισμούς της κυβέρνησης;

Σε περίπτωση που διακυβεύεται η εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας, κάθε ολιγωρία είναι ανεπίτρεπτη και ύποπτη. Και αυτά δεν τα λέω σε συνεντεύξεις, αλλά τα έχω αναλύσει σε ανώτατο θεσμικό επίπεδο εντός κοινοβουλίου. Άλλωστε, όταν εγώ εδώ και δεκαετίες μιλούσα για την ΑΟΖ, ελάχιστοι έδειχναν να κατανοούν τη σημασία της, που σήμερα όλοι ασπάζονται.

Συγκεκριμένα λοιπόν, η κυβέρνηση έπρεπε να απαντήσει άμεσα μετά την κατάθεση του ψευτομνημονίου Τουρκίας – Σαράτζ στον ΟΗΕ, με κατάθεση συντεταγμένων για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.  Ας το κάνει έστω και σήμερα. Διότι πρέπει να κατανοήσουμε πως αυτή τη στιγμή η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, τα οποία θα χρησιμοποιήσει νομικά την επόμενη μέρα. Και εμείς αναλωνόμαστε σε δηλώσεις, αντί να κάνουμε συγκεκριμένες ενέργειες.

Επιπλέον, είναι ανεπίτρεπτο η Ελλάδα να εμφανίζεται σαν επαίτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκλιπαρώντας για να γίνει μία συζήτηση στο περιθώριο «κάποιας συνόδου», για να ληφθούν «κάποια μέτρα» κατά της Τουρκίας. Η Ελλάδα λοιπόν θα έπρεπε να επικαλεστεί το άρθρο 42 της συνθήκης της ΕΕ, απαιτώντας δράση συντονισμένη και πανευρωπαϊκή κατά της Τουρκίας. Δεν μπορεί να θυμόμαστε τις ευρωπαϊκές συνθήκες μόνο όταν είναι να πληρώσουμε και να εξαθλιώσουμε τον ελληνικό λαό, και να τις λησμονούμε όταν αυτές μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ μας. Δεν μπορεί απέναντι στην Ευρωπαΐκή Ένωση να έχουμε μόνο υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα.

Επιπλέον, είναι ανεπίτρεπτος οποιοσδήποτε διάλογος σε διμερές επίπεδο, είτε κρυφός είτε ακόμα φανερός. Διότι απλούστατα η Ελλάδα έχει το δίκιο με το μέρος της, έχει το Διεθνές δίκαιο με το μέρος της, άρα δεν τίθεται θέμα διμερούς διαλόγου σε κανένα επίπεδο. Εγκληματικά λάθη τύπου Ελσίνκι και Μαδρίτης δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθούν. Δεν θα προστατέψουμε εμείς τις γερμανοτουρκικές business, υποβιβάζοντας διεθνή θέματα που καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες σε διμερή υπό το κράτος εκβιασμών.

Συζητήθηκε πολύ το ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε ελικόπτερο του στρατού για να μεταβεί από τις Κυκλάδες στην Επίδαυρο… Πώς το σχολιάζετε; 

Το φαινόμενο «ραδιοταξί Μαξίμου», όπου τα πτητικά μέσα του κράτους γίνονται μέσα αναψυχής του εκάστοτε πρωθυπουργού το έχω στηλιτεύσει σε κάθε ευκαιρία. Δυστυχώς η αλαζονεία της εξουσίας στην Ελλάδα είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο. Και όταν η ηθική διαχωρίζεται από την πολιτική, έχουμε αυτή την κατάπτωση που αντί να αποτελεί θλιβερή εξαίρεση, έχει αναχθεί σε κανόνα εξουσιαστικής συμπεριφοράς. Ειδικά όταν όλο το στράτευμα βρίσκεται με το δάχτυλο στη σκανδάλη, ο ηγέτης οφείλει με τη συμπεριφορά του να εμπνέει αυτούς που είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους για την πατρίδα. Και όχι να δημιουργεί εσωτερικό μέτωπο με προκλητικές συμπεριφορές σε εθνικά κρίσιμες στιγμές.

Πώς αξιολογείτε την υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, αλλά και τα μέτρα που παρθήκαν για τη στήριξη της οικονομίας; Τι μέτρα πρέπει να παρθούν από εδώ και στο εξής; 

Είναι μέγιστο λάθος να υποβαθμίζεις συνθήκες πραγματικής κρίσης σε επίπεδο επικοινωνιακής αντιμετώπισης. Η κυβέρνηση αντί να πάρει άμεσα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας, αναλώθηκε – και ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια – για να εξωραΐσει τη λαίλαπα που έρχεται και αποτελεί υπαρξιακή απειλή για το έθνος. Όταν οι αρμόδιοι αναλώνονταν σε προβλέψεις που αναθεωρούσαν κάθε βδομάδα επί τα χείρω, είχα προειδοποιήσει πως οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας θα είναι ολέθριες εάν συνεχίσουμε το συγκεκριμένο αντιπαραγωγικό μοντέλο οικονομικής διαχείρισης. Εμείς, ως Ελληνική Λύση, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, άμεσα εφαρμόσιμες που μπορούν όχι απλά να αντιστρέψουν τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά να γίνουν εφαλτήριο πραγματικής ανάπτυξης δίνοντας διέξοδο και στα εφήμερα αλλά και στα μακροπρόθεσμα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Το όλο σχέδιο στηρίζεται στους πυλώνες του εθνικού προστατευτισμού και του οικονομικού πατριωτισμού. Με την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο κάθε επιτυχημένης οικονομίας ιστορικά και παγκοσμίως. Ως πρώτη υποχρέωση του οικονομικού επιτελείου ανάγεται η προστασία κάθε ελληνικού προϊόντος έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού, η ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας τόσο θεσμικά, όσο και οικονομικά και η αποτροπή με κάθε δυνατό μέσο, των εισαγωγών που πλήττουν την ελληνική παραγωγική διαδικασία.

Πόσο κακό κάνει στην πολιτική ζωή η σκανδαλολογία; Πώς θα πρέπει να αντιδράσει το πολιτικό σύστημα; Είστε υπέρ της σύστασης απανωτών επιτροπών για τη διερεύνηση τους;

Ο ελληνικός λαός δεν χρεώθηκε 320 δισεκατομμύρια €, επειδή οι πολιτικοί τα έκαναν όλα ρόδινα. Αντίθετα, ακόμα και στην περίπτωση του σκανδάλου Novartis, αποδεικνύεται πως μία εταιρεία έφαγε δισεκατομμύρια από τους Έλληνες, αλλά πληρώνει πρόστιμο στην Αμερική! Για εμάς λοιπόν πρώτη προτεραιότητα είναι να έρθουν πίσω τα κλεμμένα. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέθοδο. Δείτε το παράδειγμα της Μαλαισίας. Μόλις προχθές, πήρε πίσω από την Goldman Sachs 4 δισ. δολάρια!  Και η Ελλάδα που πτώχευσε λόγω των Swaps της Goldman Sachs, δεν έχει τολμήσει να ανοίξει ούτε έρευνα! Αντίθετα, εδώ βλέπουμε να γίνονται εξεταστικές και προανακριτικές με μοναδικό κίνητρο το πολιτικό ξεκαθάρισμα και όχι την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δεν διασφαλίζουμε τα λεφτά των Ελλήνων, όχι μόνο δεν φέρνουμε πίσω τα κλεμμένα, αλλά δίνουμε και σήμα στην κάθε πολυεθνική, ότι μπορεί να κλέψει ανενόχλητη στην Ελλάδα και να τη γλιτώσει!

 Η ανάρτησή σας για τον Αντετοκούνμπο: «ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ, ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ (ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΜΚΟ ΚΛΠ) ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΛΛΆ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΊ!» προκάλεσε αρκετά σχόλια… Γιατί πιστεύετε ότι συνέβη; Θεωρείτε πως ο Αντετοκούνμπο δεν είναι Έλληνας; 

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι άλλο η πολιτογράφηση, άλλο η ιθαγένεια. Η έννοια του Έθνους, είναι συνυφασμένη με το Γένος, τη γενιά. Και βέβαια κάποιος που δεν γεννήθηκε Έλληνας μπορεί να αποδειχθεί πιο ωφέλιμος για το Έθνος από κάποιον που γεννήθηκε Έλληνας αλλά δεν σεβάστηκε το Γένος του. Άλλωστε τις Κερκόπορτες, «Έλληνες το γένος» τις άνοιγαν. Θεωρώ όμως απαράδεκτο τον χαρακτηρισμό των Ελλήνων ως «ρατσιστών», ειδικά με βάση τη φυλή και το χρώμα. Εμείς οι Έλληνες ποτέ δεν φέραμε αλυσοδεμένους σκλάβους στην πατρίδα μας σε αντίθεση με τους δήθεν «προηγμένους» δυτικούς. Διότι εμείς, οι Έλληνες έχουμε ζήσει την σκλαβιά στο πετσί μας. Από τα σκλαβοπάζαρα της Ασίας μέχρι τα κάτεργα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας όπου οι Έλληνες αγωνιστές της ΕΟΚΑ μαρτυρούσαν μαζί με τους Κενυάτες αγωνιστές.

Το όμαιμον, που κατά τον Ηρόδοτο αποτελεί το βασικό συστατικό του Έθνους τον Ελλήνων όμως, δεν μπορεί να αλλοιώνεται από νομοσχέδια εφήμερων κυβερνήσεων. Η Ιθαγένεια λοιπόν δεν δίνεται ποτέ. Πολιτογράφηση, ίσως και υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Πηγή:Κυριακάτικη Kontra news

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X