Αθλητισμός

Βόλος-ΟΦΗ: Οι νεοφώτιστοι έσπασαν το αήττητο των Κρητικών

Βόλος-ΟΦΗ: Οι νεοφώτιστοι έσπασαν το αήττητο των Κρητικών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο νεοφώτιστος Βόλος ΝΠΣ στο ξεκίνημα της σεζόν φάνταζε ως το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία.

Μόλις τέσσερις αγωνιστικές αργότερα όμως η ομάδα της Μαγνησίας, που ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια, δείχνει ότι ήρθε για να μείνει στη Super League.

Μετά το… διάλειμμα στις καλές εμφανίσεις με την «πεντάρα» που δέχθηκε από τον Ολυμπιακό, οι Βολιώτες επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας του ΟΦΗ με 1-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο χάρη σε βολίδα του Χοακίν Τόρες στο 75′. Εφτασαν τα τρία «τρίποντα» (καθώς έχουν επικρατήσει επίσης του Πανιωνίου και του Αρη) και κανείς πια δεν μπορεί να μιλάει για το φαβορί για τον υποβιβασμό. Το αντίθετο μάλλον, καθώς πλέον οι Βολιώτες κάνουν όνειρα εξάδας πλέι οφ.

Ο ΟΦΗ δημιούργησε την πρώτη φάση στο 7′ με τον Μάνο, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Γκαραβέλη. Και ακολούθησε κρεσέντο ευκαιριών από τον Βόλο: Στο 18′ ο Ζοάο νικήθηκε από τον Γιαννούλη που έδιωξε πάνω στη γραμμή, στο 19′ το σουτ του Μπαλογιάννη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου, στο 20′ ο Μυστακίδης άγγιξε το γκολ με κεφαλιά που πέρασε ελάχιστα έξω, ενώ ο Μουνίθ και ο Ζοάο πλησίασαν το γκολ και στο 28′

Οι Κρητικοί στο φινάλε του α’ ημιχρόνου απάντησαν με τον Μεγιάδο, τον Τσιλιανίδη και τον Μάνο, δίχως όμως να επιτευχθεί κάποιο τέρμα, ενώ στο 59′ είχαν δοκάρι με τον Φιγκεϊρέδο, ο οποίος έχασε σημαντική ευκαιρία και στο 60′.

Ωστόσο, στο 75′ ο Τόρες, η «χρυσή» αλλαγή του Χουάν Φεράνδο, με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή πέτυχε το ένα και καθοριστικό γκολ για τον Βόλο. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να απαντήσει αλλά το δοκάρι τού στέρησε την ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 78′ έπειτα από κεφαλιά του Νέιρα προκειμένου να αποφύγει την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές.

Οι ενδεκάδες

ΒΟΛΟΣ (Φεράνδο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Διαμάντης, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης (68′ Μαξ), Μουνίθ (74′ Μάντσης), Φεράρι, Ζοάο (46′ Τόρες), Γέντρισεκ, Μυστακίδης.

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (79′ Βαζ), Μεγιάδο, Σακόρ (56′ Φιγκεϊρέδο), Νέιρα, Σεμέδο, Τσιλιανίδης, Μάνος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X