Διεθνή

«Βόμβα»! Κούρδος ο πατέρας του Τσαβούσογλου;

«Βόμβα»! Κούρδος ο πατέρας του Τσαβούσογλου;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πιο αναλυτικά, η αρμένικης καταγωγής ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων Arlet Natali Avazyan, δημοσίευσε φωτογραφία του 1988 της οικογένειας Τσαβούσογλου -όπως λέει η ίδια- σχολιάζοντας ότι ο πατέρας του Τσαβούσογλου ήταν γνωστός τότε ως “ο κλέφτης, Κούρδος Οσμάν“.

Τη στιγμή που η Τουρκία εξαπολύει την πιο κρίσιμη ίσως στρατιωτική επιχείρηση εναντίον Κούρδων, ένα τέτοιο σχόλιο λες και ισοδυναμεί με το να ισχυριζόταν κάποιος, στη ναζιστική Γερμανία της δεκαετίας του 1930, ότι ο Χίτλερ ήταν σλαβικής καταγωγής. Πράγματι, Γερμανός δημοσιογράφος που αμφισβήτησε την γερμανική “καθαρότητα” του Φύρερ δημοσίως, βρέθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ο Τσαβούσογλου και η… περίεργη ιστορία

Ερχόμαστε λοιπόν στον 21ο αιώνα και πριν λίγες μέρες, η τολμηρή πράξη της Avazyan προκάλεσε την κινητοποίηση της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη και αμέσως την έφεραν στην αστυνομία να την ανακρίνουν. «Με κάλεσαν οι αστυνομικές αρχές για να με ανακρίνουν για τα tweets μου» είπε η ίδια, η οποία είναι μάλιστα καρκινοπαθής και γι’ αυτό άλλωστε, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, φοράει ειδική μάσκα. «Αν δεν επισκεφθώ αύριο (Τρίτη 9 Οκτ.) τον γιατρό μου για εξετάσεις, θα πάω στην αστυνομία για ανάκριση» είπε.

Πάνω από 17.000 γυναίκες, δασκάλες, γιατρίνες, νοικοκυρές βρέθηκαν στη φυλακή μετά το κυνήγι μαγισσών που εξαπέλυσε η κυβέρνηση την επαύριο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 στην Τουρκία. Μαζί με πολλές μητέρες βρέθηκαν στη φυλακή μαζί τους και πάνω από 800 παιδιά! «Μέχρι να αφεθούν ελεύθερα τα 864 φυλακισμένα μωρά θα συνεχίσω τα tweets μου», είχε δηλώσει η Avazyan ήδη πριν περάσει την πόρτα των ανακριτών.

Θρίλερ στον αέρα για τον Ακάρ: Σμήνος πουλιών έπεσε πάνω στο αεροπλάνο

Η Avazyan πέρασε τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα και αφέθηκε ελεύθερη την επόμενη μέρα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, με δικαστική όμως επιτήρηση. Ο δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Sezgin Tanrıkulu, ανακοίνωσε την απελευθέρωση του Avazyan στον λογαριασμό του στο Twitter αναρτώντας και φωτογραφία της να είναι δεσμευμένη με χειροπέδες.

«Η αγαπητή Natali Avazyan έχει απελευθερωθεί με τον όρο να περνάει για έλεγχο από το αστυνομικό τμήμα κάθε 15 ημέρες. Δεν πρέπει να συμβεί αυτό ξανά. Θα θυμόμαστε πάντα ότι πέρασε τη νύχτα με χειροπέδες», ανέφερε ο Τούρκος πολιτικός. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζεται η αλληλεγγύη των χρηστών προς την Avazyan, λέγοντας, «Η Natali δεν είναι μόνη».

Πάντως, τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα δεν το πέρασε με συντροφιά τους χρήστες του tweeter. Επίσης η ανάρτηση και το σχόλιο υπάρχουν ακόμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X