Πολιτική

Βορίδης: «Γλυκός» και… τσεκουράτος ξανά! «Αναγκαστική η βία! Δεν εξοικειωθήκατε»; video

Βορίδης: «Γλυκός» και… τσεκουράτος ξανά! «Αναγκαστική η βία! Δεν εξοικειωθήκατε»; video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ήταν μόλις πριν από περίπου έναν μήνα, όταν ο… διαχρονικά τσεκουράτος, Μάκης Βορίδης, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Κι αυτό με αφορμή τα απανωτά περιστατικά αστυνομικής βίας (Βλ. Εξάρχεια, ΑΣΟΕΕ, Γκάζι) που είχαν σημειωθεί.

Τότε, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (σ.σ. δεν τον λες και… ιδιαίτερα αρμόδιο για το θέμα), στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα (αδικαιολόγητα) περιστατικά, δήλωνε μεταξύ άλλων: «Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας. Το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας».

Έναν μήνα μετά, καταγράφονται νέα περιστατικά αστυνομικής βίας, όπως για παράδειγμα η προσαγωγή άνδρα στα Εξάρχεια, τον οποίο άνδρες των ΜΑΤ τον είχαν γδύσει και τον τραβούσαν από το εσώρουχο.

Προκαλεί ξανά ο Βορίδης!

Κι αυτή τη φορά, λοιπόν, ο υπουργός των… αγροτικών ζητημάτων αποφάσισε να «ξαναχτυπήσει» το ίδιο «γλυκά» και πάλι από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς, λοιπόν, για την αστυνομική βία και τις σχετικές εικόνες που έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ, ο κ. Βορίδης επανέλαβε τις γνωστές του απόψεις:

«Τσεκουράτος» Bορίδης για τα ρουσφέτια! «Ποιους να βάλουμε τους ξένους»; video

«Έπρεπε να έχετε διδαχθεί ως προς αυτό μετά τη συζήτηση που είχαμε. Συναινετική βία δεν υπάρχει. Όλα τα υπόλοιπα είναι στοιχεία εξαναγκασμού. Η βία είναι υποχρεωτική, είναι αναγκαστική. Δεν έχετε εξοικειωθεί ακόμα με αυτό;».

«Όχι δεν έχω εξοικειωθεί, γιατί να εξοικειωθούμε με τη βία κ. υπουργέ;», ανταπάντησαν οι δημοσιογράφοι, με τον κ. Βορίδη να εμμένει στην άποψή του.

«Πρέπει να διδαχθεί ο εξαναγκασμός», κατέληξε χαριτολογώντας στο κλείσιμο της εκπομπής.

Δείτε όσα είπε ο Μάκης Βορίδης…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X