Οικονομία

Voucher 200 ευρώ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για laptop και tablet – Ποιοι οι δικαιούχοι

Voucher 200 ευρώ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για laptop και tablet – Ποιοι οι δικαιούχοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση από την Τετάρτη 5 Μαΐου έως και την ημερομηνία γενικής λήξης του προγράμματος (30 Ιουλίου).

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα digital-access.gov.gr του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Τα οικονομικά κριτήρια για τους δικαιούχους είναι τα εξής:

Οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

Οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.

Οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.

Πώς να κάνετε αίτηση

Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται στη διεύθυνση https://beneficiary.digital-access.gov.gr/, όπου οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται με τους προσωπικούς κωδικούς του TAXISnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που ζητούνται.

Απαιτούνται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση, μερικά στοιχεία σχετικά με τη φοίτησή τους, όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές, καθώς και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών.

Ο έλεγχος των στοιχείων γίνεται αυτόματα, ωστόσο, σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν, απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών.

Με την ολοκλήρωση της αίτησης, οι δικαιούχοι λαμβάνουν την επιταγή ή τις επιταγές τους και μέσω της πλατφόρμας αλλά και με SMS στο κινητό τηλέφωνο που δήλωσαν.

Χρήση των επιταγών μπορούν να κάνουν από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου και να αγοράσουν tablet, laptop ή desktop από κατάστημα της επιλογής τους.

Οι δικαιούχοι έχουν επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές, είτε για να καλύψουν ολόκληρο το κόστος του εξοπλισμού είτε μέρος αυτού, εφόσον ξεπερνά την αξία των επιταγών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X