Πολιτική

Βουλή: Παραμένει το πρόβλημα Μενδώνη για την κυβέρνηση

Βουλή: Παραμένει το πρόβλημα Μενδώνη για την κυβέρνηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ενημέρωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή πάνω σε θέματα ποιότητας δημοκρατίας κατέληξε πολιτικά σε φιάσκο, αφού δεν κατάφερε να πείσει, γιατί τη μία μέρα ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν ο «εκλεκτός» και την άλλη έγινε «persona non grata» ενώ η περίπτωση της Ειρήνης Αγαπηδάκη τον έφερε, επίσης, σε θέση απολογούμενου, στην προσπάθεια να ταυτίσει τον Αλέξη Τσίπρα, με τον Παύλο Πολάκη.

Οι καλλιτέχνες, δεν είδαν να βγαίνει κάτι από την παρουσία στη Βουλή κι έτσι το σήριαλ Μενδώνη συνεχίζεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη πλέον να είναι προφυλακισμένος. Νομικές πηγές εκφράζουν απορίες, γιατί μια σειρά από στοιχεία, που θα μπορούσαν συλλεχθεί από την πρώτη στιγμή και να αποτελούν προανακριτικό υλικό, έμειναν στο περίμενε.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Χρήστου Γιαννόπουλου, τραγουδιστή και συνθέτη , ο οποίος έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής:

«Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «αιχμάλωτος» της κ. Λίνας Μενδώνη και κάποιων άλλων κύκλων και συνεργατών του κι όχι μόνο», λέει επισημαίνοντας ότι δεν ξέρει αν κάτω απ΄ αυτό το υπόστρωμα υπάρχουν ακόμη κι «εκβιασμοί με αποκαλύψεις για πρόσωπα του περιβάλλοντός του κι όχι μόνο». Ο ίδιος θεωρεί πως η υπουργός Πολιτισμού, όφειλε «να είχε παραιτηθεί από μόνη της μετά απ΄ αυτόν τον σάλο. Πιστεύω, επίσης, πως οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι έχουν ήδη ξιφουλκήσει και τον περιμένουν στη γωνία για κάθε στραβοπάτημα. Ο επόμενος μήνας πιστεύω πως θα είναι ίσως καθοριστικός για τις όποιες πολιτικές εξελίξεις. Ίσως να πάει σε εκλογές».
Άλλοι κύκλοι, βέβαια, δεν συμμερίζονται την ίδια άποψη περί εκλογών και θεωρούν πως απλά είναι ζήτημα χρόνου να φύγει η κ. Μενδώνη από το κάδρο.

Σήκωσε το γάντι ο Τσίπρας! «Ποιος τον έβαλε τον Λιγνάδη; Είδε φως και μπήκε»; – LIVE εικόνα από την Βουλή

Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως όσο ο Παύλος Πολάκης αποτελεί «βαρίδι» για τον ΣΥΡΙΖΑ άλλο τόσο αποτελεί πια και για το κόμμα του, η Λίνα Μενδώνη, με την υποσημείωση ότι ο πρώτος είναι βουλευτής και η δεύτερη δεν είναι καν παραδοσιακό κομμάτι του κόμματος, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

«Θα έπρεπε μόνη της να έχει παραιτηθεί. Έχει καλές σπουδές, γνωρίζει τον χώρο αλλά μόνη της έκαψε και τον εαυτό της, μένοντας σ’ αυτήν τη θέση. Τώρα ακόμη κι αν φύγει στον επόμενο ανασχηματισμό η ζημιά έχει ήδη γίνει».

Άδωνις… σε άλλο πλανήτη! «Προστάτιδα του καπιταλισμού η Μενδώνη! Προκάλεσε μίσος στο κατεστημένο»

«Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα σαφώς κέρδισε και την ουσία και τις εντυπώσεις. Ήταν σοβαρή, δεν βγήκε να υπερασπιστεί χυδαιότητες αλλά έκανε πολιτική κριτική. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε από δίπλα την υπουργό του, λέει πολλά. Η διμέτωπη κριτική, χθες, δεν ωφέλησε πάντως ούτε την ίδια τη Φώφη Γεννηματά, η οποία πλέον ότι και να συμβεί, επιδιώκει να βάλει στο κάδρο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ έβαλε όντως τα δικαιώματα της Ελληνίδας στο τραπέζι, όμως κι ο ΣΥΡΙΖΑ κύρωσε τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης κατά της βίας των γυναικών. Επομένως, δεν μπορούμε να μπαίνουμε όλοι στο ίδιο κάδρο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ξαναδούμε το νομικό πλαίσιο, πως μπορεί να βελτιωθεί», μας ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δεν έπεισε ο πρωθυπουργός, γιατί δεν κατάφερε να δώσει απαντήσεις, γιατί έχει δίπλα του μία υπουργό, η οποία δεν έπραξε ως όφειλε. Η κ. Μενδώνη βαρύνεται με πολλά αμαρτήματα στον χώρο της τέχνης. Σε ορισμένα ζητήματα μάλιστα δεν έδωσε καν απαντήσεις, γιατί την κρατά δίπλα του, όταν έχει αφήσει στην πενία τους καλλιτέχνες εδώ και τόσον καιρό»,  ανέφερε στέλεχος της Κεντροαριστεράς.

Στη φυλακή ο Λιγνάδης

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X