Βροχή τα λουκέτα σε επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις

Βροχή πέφτουν τα λουκέτα σε καταστήματα που δεν εκδίδουν αποδείξεις, αφού είναι γνωστό στο πανελλήνιο πως η φοροδιαφυγή οργιάζει. Βλέπετε και  η ΑΑΔΕ οργιάζει, κάνει συνεχείς ελέγχους, μοιράζει  τα πρόστιμα σαν… στραγάλια και τα λουκέτα πέφτουν σαν το χαλάζι.

Τα τελευταία στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δείχνουν πως η ψυχαγωγία και η εστίαση πρωταγωνιστούν στο σπορ της φοροδιαφυγής και συγκεκριμένα:

• Γνωστή «πίστα» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν είχε εκδώσει αποδείξεις συνολικής αξίας 2.000 ευρώ και σφραγίστηκε για 48 ώρες.

• Πολύ γνωστός αφροδισιολόγος στην Καρδίτσα, αν και είχε… ουρά από πελάτες, αποδείχθηκε… ξεχασιάρης, καθώς σε 53 περιπτώσεις δεν είχε εκδώσει τα νόμιμα παραστατικά. «Λουκέτο» δεν μπήκε, αφού οι γιατροί εξαιρούνται, αλλά το πρόστιμο ήταν «τσουχτερό».

• Κομμωτήριο στην Κοζάνη είχε τόση δουλειά, που… λησμόνησε την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων. Το απίστευτο είναι ότι διαπιστώθηκαν 139 τέτοιες παραβάσεις! Φυσικά μπήκε 48ωρο «λουκέτο», όπως ακριβώς συνέβη και σε κομμωτήριο της Άρτας για τον ίδιο λόγο.

• Την τιμητική του είχε ο Μαραθώνας, με τις γνωστές χασαποταβέρνες. Στην πρώτη περίπτωση, ο… μερακλής ιδιοκτήτης έβαλε στο ταμείο του 900 ευρώ «μαύρα», ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο λογαριασμός έφτασε στις 2.000 ευρώ. Και οι δύο ταβέρνες σφραγίστηκαν.

• Η περίοδος της νηστείας προσφέρεται για εξορμήσεις σε παραθαλάσσιες ταβέρνες κι έτσι περιοχές όπως η Χαλκίδα έχουν αυξημένη κίνηση, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Ο έλεγχος σε μια από τις ψαροταβέρνες της περιοχές έδειξε ότι «έλειπαν» αποδείξεις συνολικής αξίας 1.115 ευρώ και το «λουκέτο» δεν ήταν νηστίσιμο.

• Κι επειδή η φοροδιαφυγή ακουμπάει και στις αθλητικές δραστηριότητες, δύο από τις πλέον δημοφιλείς επιχειρήσεις 5Χ5 στα Χανιά δέχθηκαν… γκολ από τους εφοριακούς, όταν διαπιστώθηκαν σε θέση… οφ σάιντ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ετήσιος στόχο είναι για 70.000 επιτόπιους ελέγχους από τις εφορίες κι άλλους 4.000 στοχευμένους από τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων. Και επειδή τα στοιχεία από τις διερευνητικές εξορμήσεις των προηγούμενων ημερών δείχνουν ότι του Ελληνος φοροφυγά ο… τράχηλος ζυγό δεν υπομένει η ΑΑΔΕ προετοιμάζεται για πολύ δυνατά χτυπήματα και σαρωτικούς ελέγχους στις γιορτές του Πασχα.

O Σαββίδης για 1,6 δισ. δολάρια πούλησε Donskoy και ΣΕΚΑΠ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ