Βυθίζεται η τουρκική λίρα-Μέτρα προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών

Οι ανησυχίες για την πορεία της τουρκικής λίρας τη Δευτέρα επιβεβαιώθηκαν, αφού νέο ιστορικό χαμηλό σημείωσε η τουρκική λίρα στην ισοτιμία της έναντι του δολαρίου. Ένα δολάριο ανταλλασσόταν με 7,24 τουρκικές λίρες κατά την έναρξη των συναλλαγών στην περιοχή της Ασίας Ειρηνικού, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την κατάσταση της οικονομίας και τις επιδεινούμενες σχέσεις με τις ΗΠΑ που έχουν συνέπειες στην πτώση του τουρκικού νομίσματος.

Μέχρι τις 22.03 ώρα Ελλάδας σήμερα –νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Ασίας Ειρηνικού, ένα δολάριο ανταλλασσόταν με 7,06 τουρκικές λίρες, αφού άγγιξε τις 7,24 τουρκικές λίρες νωρίτερα.

Υστερα από το νέο ιστορικό χαμηλό ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν έκτακτα δημοσιονομικά μέτρα. Δεν παρέλειψε να υποστηρίξει τη θέση του Ερντογάν ότι η τουρκική λίρα στοχοποιήθηκε προσωπικά από τον Ντόναλντ Τραμπ. Πρόσθεσε δε πως “έχουμε προετοιμάσει ένα πλάνο δράσης για να αμβλύνουμε την μεταβλητότητα απέναντι στο δολάριο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ