Ξαφνικός θάνατος για το Mega-Τι θέλουν οι μέτοχοι

Κλείνει το Mega. Οι μέτοχοι δεν ενδιαφέρονται τώρα για το κανάλι, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δώσει πριν από λίγες εβδομάδες οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Βαγγέλης Μαρινάκης. Το ενδιαφέρον τους, σύμφωνα με πληροφορίες του eretikos.gr εστιάζεται στην πλούσια ταινιοθήκη.

Το τέλος ανακοινώθηκε στον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου από εκπρόσωπο της του Mega  που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο κανάλι και τις πιστώτριες τράπεζες.

Ο εν λόγω εκπρόσωπος ενημέρωσε ενημέρωσε πως οι μέτοχοι ενημέρωσαν εγγράφως τις τράπεζες ότι δεν θα προχωρήσουν σε εξυγίανση της εταιρείας (με υπαγωγή στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα) και δεν θα συμμετάσχουν στον αδειοδοτικό διαγωνισμό.

Εργαζόμενοι MEGA: Κινδυνεύουν οι οικογένειές μας

Η μοιραία εξέλιξη «έπληξε» τους 420 περίπου απλήρωτους επί σχεδόν ενάμιση χρόνο εργαζόμενους που «έβαλαν πλάτη» και λειτουργούσαν το Mega. Σύντομα περίπου 200 από αυτούς συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του σταθμού στην Μεσογείων. Αργά το βράδυ οι εργαζόμενοι αποφάσισαν και μετέδιδαν ανά διαστήματα κάρτες κάνοντας λόγο για «ξαφνικό θάνατο» του Mega.

«Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του Mega. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια το κανάλι, προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται, ότι εξαπατήθηκαν. Στα ταμεία των τραπεζών σωρεύτηκαν 50 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού, αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Το Mega οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο. Οι μέτοχοι του Mega και η κυβέρνηση οφείλουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο», αναφέρουν σε μια απο τις καρτες.

Την ίδια ώρα η ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας την αγανάκτηση των εργαζομένων- «ομήρων», με ανακοίνωση της κατήγγειλε τους μετόχους του Mega και τους κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η τηλεοπτική αγορά, εξάλλου, παίρνει θέση στην αφετηρία της ευθείας για τη ρύθμιση της και σηματοδοτείται με την κατάθεση φακέλων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη στις 15.00. «Ετεροχρονισμένη κατάθεση φακέλου δεν θα ανεχθούμε», δήλωνε χθες με κατηγορηματικό τρόπο ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης.

Την ίδια περίπου ώρα η ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων τεσσάρων καναλιών (Antenna, Alpha, Star, Σκαι) που ζητούσαν το «πάγωμα» της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το επόμενο στάδιο στο δικαστικό σήριαλ αναμένεται τον Μάρτιο, οπότε και θα συζητηθούν οι κύριες προσφυγές των καναλιών, με τις οποίες ζητείται η ακύρωση των αποφάσεων του Νίκου Παππά για τον αριθμό των αδειών και την τιμή εκκίνησης που έχει προσδιοριστεί στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Στις προσφυγές τους τα κανάλια, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για αντισυνταγματικότητα του νομικού πλαισίου, ενώ υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες αποφάσεις έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαικό κεκτημένο.

Η διαδικασία αδειοδότησης θα πάρει χρόνο.

Στον «πυρήνα» της προκήρυξης του διαγωνισμού- καταλυτική φάση για τις επτά άδειες εθνικής εμβέλειας- θα φθάσουμε το νωρίτερο σε ενάμιση μήνα απο τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, το αργότερο σε τρεις μήνες απο την ίδια ημέρα, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις του ΕΣΡ.

Τόσο θα διαρκέσει ο εξονυχιστικός έλεγχος των φακέλων των υποψηφίων, ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ.

Με λίγα λόγια, οι άδειες θα έχουν δοθεί γύρω στο Πάσχα, το αργότερο.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η περίοδος «χάριτος» για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας που λειτουργούν και δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής, ή δεν μπορούν να λάβουν μέρος, στον αδειοδοτικό διαγωνισμό. Με δυο λόγια θα πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία τους. Η διάταξη αφορά το ART (Άστυ Ραδιο Τηλεόραση), συμφερόντων Γιώργου Καρατζαφέρη, και το Mega που όμως πρόλαβαν οι τραγικές εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ