Ξεπερνά τον έναν τόνο η ποσότητα των ναρκωτικών, στο αλιευτικό Celine Star

Ξεπερνά τον έναν τόνο κάνναβη η ποσότητα των ναρκωτικών που βρέθηκε στο αλιευτικό σκάφος.

Η επιμονή των Λιμενικών τελικά αποδείχθηκε σωστή και μετά από ώρες ερευνών αποκαλύφθηκε το παράνομο φορτίο του αλιευτικού Celine Star.

Πρόκειται για κάνναβη σε μορφή σοκολάτας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που βρέθηκε πριν από λίγο στο πλοίο, αν και καλά κρυμμένη, με τη βοήθεια του ειδικού σκύλου ανιχνευτή αλλά και στελεχών που λιμενικού, οι οποίοι το έκαναν στην κυριολεξία φύλλο και φτερό, από χθες, οπότε και έδεσε στο Λιμάνι της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ποσότητα ξεπερνά τον έναν τόνο. Το αλιευτικό σκάφος με ξένη σημαία και πλήρωμα τέσσερις υπηκόους Συρίας, ακινητοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, 40 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης κοντά στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιχείρηση συμμετείχε αρχικά το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης 060 το οποίο εντόπισε το σκάφος μήκους περίπου 20 μέτρων και στη συνέχεια ζητήθηκε από τoν Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου του ΛΣ να σπεύσει προς ενίσχυση και δεύτερο πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης ΠΑΘ με κλιμάκιο στελεχών των ειδικών δυνάμεων.

Παράλληλα στην επιχείρηση πήραν μέρος δύο αεροσκάφη, ένα του ΛΣ και ένα λετονικό της Frontex.

Το αλιευτικό σκάφος φέρεται να έχει ξεκινήσει από λιμάνι της Κύπρου με προορισμό λιμάνι ευρωπαϊκής χώρας. Εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της υπόθεσης, εξέφρασε στο ekriti ο Πλοίαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, Γενικός Περιφερειακός Διοικητής ΛΣ Κρήτης, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο ναρκωτικό, είχε βρεθεί σε τεράστιες ποσότητες, τον περασμένο Δεκέμβριο σε ρυμουλκό νότια της Κρήτης.

Πηγή: e-kriti.gr

Πηγή φωτογραφίας radiolasithi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ