Παρασκήνιο

«Ξύλο» από Τσίπρα και Φώφη για την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών»!

«Ξύλο» από Τσίπρα και Φώφη για την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών»!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Χθες το πρωί αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών το κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας- ΗΠΑ, στα αγγλικά, όπου εκεί αναφέρονταν συγκεκριμένα τα εξής:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα επαναλαμβάνουν την υποστήριξή τους για την ένταξη όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε ευρωπαϊκούς και διατλαντικούς θεσμούς σύμφωνα με την επιλογή των πολιτών τους. Τόνισαν τις προσπάθειες της Ελλάδας προς το σκοπό αυτό, σημειώνοντας τη συνεχιζόμενη συνάφεια της ιστορικής συμφωνίας Πρεσπών και της επακόλουθης προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεπούς εφαρμογής της με καλή πίστη».

Χαμός με την… ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών!

Η αναφορά αυτή έφερε έντονες αντιδράσεις στα social media ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής ανέφερε: «Ήθελα να συγχαρώ την κυβέρνηση σας και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά για το κοινό ανακοινωθέν που έβγαλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας, με τον Αμερικανό ομόλογό του για τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο αναρτήθηκε σήμερα, αμετάφραστο βέβαια, στο επίσημο site του υπουργείου Εξωτερικών και στο οποίο ανακοινωθέν, τόσο η Ελληνική, όσο και Αμερικανική κυβέρνηση χαιρετίζουν μαζί την ιστορική, όπως λένε, Συμφωνία των Πρεσπών.

Συμφωνία των Πρεσπών: Τρέχουν» να… μαζέψουν την «ιστορική» κωλοτούμπα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ!

Τώρα, που συμφωνούμε λοιπόν και το λέει με την υπογραφή της και η κυβέρνηση σας, ότι είναι ιστορική αυτή η Συμφωνία, τι κρύβεστε λοιπόν; Τι φοβάστε; Φέρτε, τώρα που βγάλατε τις περικεφαλαίες να ψηφίσετε ένας, ένας, μία, μία τις κυρώσεις των Συμφωνιών. Δεν θα σας κατηγορήσει κανείς. Εκατόν πενήντα οκτώ συγγνώμες είναι. Δεν είναι και πολλές. Μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει».

“Φωτιές” από ΣΥΡΙΖΑ!

Μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα η κυβέρνηση αναγκάστηκε να βγάλει από το κείμενο τη λέξη “ιστορική” καθώς οι πληροφορίες λένε ότι υπήρχαν έντονες αντιδράσεις και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Σχολιάζοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το όλο θέμα έλεγαν ότι «δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά, μετά τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή για την υποκρισία της ΝΔ, η διπλωματία της χώρας να εκλιπαρεί τις ΗΠΑ για να βγάλει ορθή επανάληψη στο κοινό ανακοινωθέν και να απαλείψει τη λέξη “ιστορική”, που επιβεβαίωσε την κοροϊδία και τα προεκλογικά ψέματα του κ. Μητσοτάκη. Η ορθή επανάληψη του ανακοινωθέντος Ελλάδας – ΗΠΑ δεν παραγράφει την μνημειώδη αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών ως «ιστορική» από τον κ. Μητσοτάκη. Απλά επιβεβαιώνει την τραγελαφική προσπάθειά του να συνεχίσει την ιστορική εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών και διασύρει τη χώρα διεθνώς για τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ.

Τα υπόλοιπα με τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, όταν και αν βγάλει άκρη με τον κ. Σαμαρά και τους πρώην μακεδονομάχους βουλευτές του και τολμήσει να φέρει προς κύρωση τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία».

Επίθεση και από το ΚΙΝΑΛ

Ενδιαφέρον πάντως είχε και η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ, καθώς, όπως είναι γνωστό, το κόμμα της Φώφης Γεννηματά στήριξε την ΝΔ σε αυτό το θέμα παρά το γεγονός ότι αρκετά στελέχη της είχαν άλλη άποψη. Από την Χαριλάου Τρικούπη βγήκαν λοιπόν δύο ανακοινώσεις.

Κυριάκο αγνόησε τους επικριτές και κάνε και άλλες ιστορικές κωλοτούμπες…

Η πρώτη για το πρώτο ανακοινωθέν του Υπουργείου Εξωτερικών όπου υπήρχε η λέξη «ιστορική «συμφωνία» και η δεύτερη για την διόρθωση που έκανε η κυβέρνηση. Στην πρώτη ανακοίνωση το ΚΙΝΑΛ ανέφερε: «Ως αντιπολίτευση η ΝΔ καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, την χαρακτήριζε «εθνική ήττα». Ως κυβέρνηση τώρα, στο σημερινό κοινό ανακοινωθέν, την χαρακτηρίζει «ιστορική». Ιστορική υποκρισία και λαϊκισμός. Διπρόσωπος ο κ. Μητσοτάκης, Ιανός και μάλιστα στα Εθνικά Θέματα. Η κωλοτούμπα τελικά είναι τακτική και για τους δύο, για τον κ. Τσίπρα και για τον κ. Μητσοτάκη».

Μετά την απάλειψη της λέξης «ιστορική» η Χαριλάου Τρικούπη επανήλθε λέγοντας ότι «μετά την αντίδρασή μας η κυβέρνηση έσπευσε να αλλάξει το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος για την «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών». Ότι και να κάνουν όμως αποκαλύφθηκαν. Η ιστορική υποκρισία και η διπροσωπία καις τα εθνικά θέματα τους χαρακτηρίζει. Με αυτές τις δήθεν ορθές επαναλήψεις απλά αυτογελοιοποιούνται».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X