Ελλάδα

Yeni safak: Το Ορούτς Ρέις φόβισε τους Έλληνες

Yeni safak: Το Ορούτς Ρέις φόβισε τους Έλληνες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι πλατφόρμες γεωτρήσεων της Τουρκίας FATİH και Yavuz, ετοιμάζονται να προσφέρουν σε νέες ερευνητικές διαδρομές.

Ειδικότερα, το σκάφος γεώτρησης Yavuz, το οποίο ολοκλήρωσε τις δραστηριότητές του από το Dipkarpaz με συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων, επέστρεψε στο λιμάνι Taşucu, μετά την ολοκλήρωση των προετοιμασιών θα προχωρήσει σε νέο γεώτρηση στην περιοχή.

Ενώ το σκάφος γεώτρησης Fatih, το οποίο βρίσκεται ακόμα στα ανοικτά των ακτών της Πάφου στα δυτικά της Κύπρου, ολοκλήρωσε και αυτό τις δραστηριότητές του εκεί, σύμφωνα με την Yeni Şafak.

«Τα ελληνικά ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι η Φατίχ είχε ανακαλύψει 170 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθέματος φυσικού αερίου. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός δεν επιβεβαιώθηκε», αναφέρει η yenisafak προσθέτοντας:

«Ετοιμάζεται για την επιστροφή από την περιοχή της Πάφου Η νέα διαδρομή της Fatih δεν έχει ακόμη καθοριστεί.»

Ωστόσο, να σημειώσουμε ότι το Φατίχ, αναστέλλει τις δραστηριότητες γεώτρησης στον Εύξεινο Πόντο( Μαύρης Θάλασσας) πλούσιο σε φυσικό αερίου , ανέφερε μέχρι νεωτέρας. 

Ενώ το σκάφος σεισμικών ερευνών Barbaros Hayreddin Paşa πραγματοποιεί ερευνητικές δραστηριότητες στο νότιο τμήμα της Κύπρου για αρκετό καιρό.

Όσο, τα πλοία Φατίχ και Γιαβούζ προετοιμάζονται για τις νέες εντολές αποστολές τους .Το σκάφος MTA Oruç Reis από την Ανατολική Μεσόγειο έχει προχωρήσει στην περιοχή αποστολής του.

Oruç Reis

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni safak, όμως στο δημοσίευμα της με τίτλο «Ο φόβος της Κρήτης» αναφέρει επίσης ότι, το Oruç Reis που έστριψε το πηδάλιο του προς τα ανατολικά της Κρήτης φόβισε τους Έλληνες. Το Oruç Reis, έχει ταξίδεψε με την συνοδεία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στις ακτές της Αττάλειας.

Σημειώνει, ότι ο ελληνικός τύπος, αναρτά «υποτιθέμενη» είδηση ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει έρευνα στην ελληνική θαλάσσια περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα, διατηρώντας παράλληλα την ημερήσια διάταξη, για το ερευνητικό σκάφος METU του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών του Πολυτεχνείου της Άγκυρας Bilim-2, ενώ του έχει γίνει αυστηρή σήμανση από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό .

Στον ελληνικό Τύπο γίνονται επικίνδυνες εκκλήσεις, ακόμη και για επέμβαση στα τουρκικά ερευνητικά πλοία και πλωτά γεωτρύπανα”.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Πιπιλή για το… τραπέζωμα της Μπακογιάννη: «Είναι αρχόντισσα»!

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Εφορία: Μαζικά… ραβασάκια σε οφειλέτες για να μπουν στις 120 δόσεις!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X