Το… παρακάνετε με το junk food; Αυξημένες οι πιθανότητες πρόωρου θανάτου!

junk food

Η κατανάλωση «υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων», όπως λουκάνικα, παγωτό και πίτσα -κοινώς το junk food- θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 60%, σύμφωνα με έρευνα.

Οι μελέτες για το junk food

Δύο μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο British Medical Journal (BMJ), έχουν βρει μια σύνδεση μεταξύ των τροφίμων που περιέχουν υψηλά επίπεδα πρόσθετου  λίπους και ζάχαρης και του αυξημένου κινδύνου καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι τρώνε τέσσερις μερίδες υπερ-επεξεργασμένου φαγητού κάθε μέρα είχαν 62% αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας, σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο από δύο μερίδες.

Παράλληλα, κάθε επιπλέον μερίδα αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά σχεδόν το ένα πέμπτο (18%).

Τα ευρήματα, από διαφορετικές ομάδες στη Γαλλία και την Ισπανία, αυξάνουν τις ενδείξεις ότι αυτά τα τρόφιμα μπορούν να αποτελούν αιτίες για μια σειρά ιατρικών διαταραχών όπως ο καρκίνος και η παχυσαρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιλογές