Αθλητισμός

Ζανκτ Πάουλι: «Tελείωσε» τον Τούρκο παίκτη που τάχθηκε υπέρ της εισβολής στη Συρία

Ζανκτ Πάουλι: «Tελείωσε» τον Τούρκο παίκτη που τάχθηκε υπέρ της εισβολής στη Συρία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με συνοπτικές διαδικασίες η διοίκηση της γερμανικής Ζανκτ Πάουλι έδιωξε τον Τσενκ Σαχίν από το δυναμικό της. Πρόκειται για τον Τούρκο ποδοσφαιριστή, ο οποίος λίγο μετά την τουρκική εισβολή και τις εχθροπραξίες στη Συρία έγραψε στο instagram πως προσεύχεται για τους Τούρκους στρατιώτες.

Ο ιστορικός γερμανικός σύλλογος, που φημίζεται μεταξύ άλλων για τις αριστερές καταβολές του και την αντι-φασιστική του κουλτούρα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (14/10) ότι αποδεσμεύει τον Σαχίν διότι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά επέδειξε με την ενέργειά του ασέβεια προς τις αξίες και την ιδεολογία του κλαμπ, ενώ παράλληλα τονίζεται πως με την αποπομπή του προστατεύονται οι αξίες του συλλόγου αλλά και ο ίδιος ο παίκτης.

Ο 25χρονος άσος είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία με τη σημαία της πατρίδας του και την προσευχή για την αίσια έκβαση της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» στη βορειοανατολική Συρία. Αμεσα, η Ζανκτ Πάουλι είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία τόνιζε πως οι θέσεις που εξέφρασε ο Σαχίν είναι αντίθετες με την ιδεολογία του συλλόγου και πως ήδη έχει αρχίσει συζητήσεις μαζί του για να λύσει το θέμα. «Ποτέ ξανά πόλεμος» είναι οι λέξεις με τις οποίες ολοκληρώθηκε η ανακοίνωση του συλλόγου.

Παράλληλα, και οι οπαδοί της ομάδας αντέδρασαν έντονα καθώς στο φιλικό με τη Βέρντερ Βρέμης ύψωσαν πανό που καλούσαν όλους τους φιλάθλους της ομάδας να υποστηρίξουν τους Κούρδους αλλά και τον Σαχίν να φύγει από τη Ζανκτ Πάουλι.

Ο Σαχίν ήταν ένας απ’ τους πολλούς Τούρκους αθλητές που τις προηγούμενες ημέρες τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της πολεμικής της Τουρκίας στη Συρία. Κάτι ανάλογο έπραξε σύσσωμη η αποστολή της Εθνικής Τουρκίας στο ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα με την Αλβανία αλλά και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στους κρίκους Ιμπραχίμ Τσολάκ, ο οποίος χαιρέτισε στρατιωτικά κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X