Διεθνή

Ανείπωτη τραγωδία στη Σλοβακία: 12 νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό (pics)

Ανείπωτη τραγωδία στη Σλοβακία: 12 νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση ανάμεσα σε ένα λεωφορείο και ένα φορτηγό στη δυτική Σλοβακία.

Η υπουργός Υγείας Andrea Kalavska, ο οποίος ήταν στην περιοχή, δήλωσε ότι τέσσερις από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ήταν παιδιά, αλλά δεν απελευθέρωσαν την ηλικία τους.

Το ατύχημα συνέβη στο Nitranske Hrnciarovce, περίπου 100 χιλιόμετρα (60 μίλια) ανατολικά της πρωτεύουσας της Μπρατισλάβα περίπου στις 1 μ.μ. (1200 GMT), δήλωσε η αστυνομία και οι πυροσβέστες.

“Αυτή τη στιγμή, οι σκέψεις μας είναι με τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους”, δήλωσε η πρόεδρος της Σλοβακίας Ζουζάνα Καπούτοβα. «Όλοι ελπίζουμε ότι ο αριθμός των θυμάτων δεν θα αυξηθεί».

Αποτέλεσμα εικόνας για slovakia 13 killing"

Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος, πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Αποτέλεσμα εικόνας για slovakia 13 killing"

Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση του λεωφορείου με το φορτηγό διερευνώνται από τις σλοβακικές Αρχές.

Αποτέλεσμα εικόνας για slovakia 13 killing"

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Πέτερ Πελλεγκρίνι το χαρακτήρισε «τρομερή τραγωδία» και είπε ότι ακύρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο και κατευθύνεται προς το σημείο της τραγωδίας.

Έδωσε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.

Οι πυροσβέστες έβαλαν αρχικά τον αριθμό των νεκρών στους 13, αλλά αργότερα το κατέβαλαν σε 12. Οι τραυματίες αντιμετωπίζονται σε κοντινά νοσοκομεία.

Δείτε ακόμη:

Novartis: Το «κόλπο γκρόσο» για την καθυστέρηση την υπόθεσης – Επιχειρούν να «αδειάσουν» την Τουλουπάκη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X