Κοινωνία

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 17 Μαΐου

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 17 Μαΐου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου, η απόφαση να καθυστερήσει για μία εβδομάδα το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών στηρίχθηκε στην επιφύλαξη ως προς το άνοιγμα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων μαζί. Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν Δημοτικά και Γυμνάσια.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου τα βρέφη κάτω των 4 ετών δεν φορούν μάσκα, γεγονός που επηρέασε την απόφαση.

Η ιδια έστειλε θετικό μήνυμα ως προς την πορεία του επιδημιολογικού φορτίου με το ποσοστό θετικότητας να βρίσκεται στο 4,3% σύμφωνα και με τα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού τα οποία πλέον, μετά την υποχώρηση λόγω Πάσχα, έχουν επανέλθει σε αυξημένους ρυθμούς.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η διασπορά και να υπάρξουν τοπικές επιδημίες, λόγω του Πάσχα, όπου αρκετοί τελικά έφυγαν ή από τους συνωστισμούς σε σπίτια.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου τα περισσότερα νέα κρούσματα είναι στις ηλικίες 20-60 ετών, ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ είναι ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Το επιδημιολογικό φορτίο καταγράφει πτωτική πορεία στην Ελλάδα και για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες τα ενεργά κρούσματα είναι κάτω από 20.000, ενώ για τέταρτη εβδομάδα οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία καταγράφουν πτωτική πορεία και είναι 391 ανά ημέρα. Για πρώτη φορά τη Μεγάλη Εβδομάδα οι εισαγωγές ήταν χαμηλότερες των εισαγωγών

Προειδοποίησε πάντως ότι δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση και ότι η επιτροπή είναι ανήσυχη καθώς βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο.

«Ο ιός κυκλοφορεί στην κοινότητα και όσο κυκλοφορεί θα αυξάνονται και οι μεταλλάξεις» τόνισε και ζήτησε από τους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς υπάρχει ένας αγώνας δρόμου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X