Αθλητισμός

Χιμένεθ: Να βγάλουμε καρδιά στο ματς με την ΤΣΣΚΑ

Χιμένεθ: Να βγάλουμε καρδιά στο ματς με την ΤΣΣΚΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για τα δικά του συμπεράσματα για την φιλική αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Γάνδη, μίλησε ο Μανόλο Χιμένεθ, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Ο Ισπανός τεχνικός υποστήριξε πως βγάζει σιγά σιγά τα συμπεράσματά του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει την ερχόμενη Τρίτη στο ματς με την ΤΣΣΚΑ, ενώ τόνισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να παίξουν με πάθος αν θέλουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα συμπεράσματά του από το ματς: «Δεχθήκαμε ένα γκολ χωρίς να το έχει προσπαθήσει ο αντίπαλος. Το 0-0 θα μπορούσε να ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Και να δεχθείς ένα τέτοιο γκολ θα είναι πολύ άσχημο σε αυτή τη διοργάνωση (σ.σ. προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ). Εχουμε δεχθεί λίγα γκολ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά τα τρία γκολ ήταν από δικά μας λάθη και όχι από προσπάθεια του αντιπάλου. Όσον αφορά στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, δημιουργήσαμε ευκαιρίες σε όλη τη διάρκειά του, είχαμε την κατοχή, σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μια ποιοτική ομάδα σαν τη Γάνδη δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καθαρές φάσεις για να σκοράρει».

Για το πού αποδίδει αυτά τα λάθη: «Δεν προέρχονται από έλλειψη συγκέντρωσης, είναι λάθη συγχρονισμού, κούρασης, τα πόδια είναι βαριά. Το βέβαιο είναι ότι σε πέντε μέρες θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι, να μην κάνουμε τέτοια λάθη γιατί έρχεται ένα σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να μη δώσουμε οποιαδήποτε ευκαιρία στον αντίπαλο».

Για το σε ποιο ποσοστό έχει αποφασίσει την ενδεκάδα με ΤΣΣΚΑ: «Η ομάδα αρχίζει να… στήνεται, υπάρχουν θέσεις που είναι 50-50, υπάρχουν θέσεις που κάποιος έχει προβάδισμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ενδεκάδα σιγά σιγά ξεκαθαρίζει».

Για τις χαμένες ευκαιρίες: «Υπάρχει έλλειψη χρόνου. Η αλήθεια είναι ότι όλη η προετοιμασία έγινε γρήγορα. Δώσαμε λίγο αριθμό ημερών σε διακοπές, συμπτύξαμε την προετοιμασία, αλλά έχουν έρθει όλα μαζί. Για να είμαστε σίγουροι και αμυντικά και επιθετικά θα πρέπει να τα έχουμε όλα ξεκάθαρα στο μυαλό μας, αυτό γίνεται με τον ρυθμό που αποκτάς σε βάθος χρόνου. Το πιο σημαντικό είναι να μπορείς να φτιάχνεις φάσεις, η δουλειά των επιθετικών είναι να τελειώνουν τις φάσεις, αλλά αυτό έρχεται αποκτώντας ρυθμό».

Για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να βγάλει η ΑΕΚ με την ΤΣΣΚΑ: «Το σίγουρο είναι ότι έχουν περισσότερο ρυθμό, εμείς πρέπει να βάλουμε περισσότερη καρδιά. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είχαμε την… ευκαιρία η κλήρωση να μας φέρει αυτή την ομάδα, δεν χρειάζεται τώρα ούτε να κλαιγόμαστε, ούτε να το… γιορτάζουμε. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να πάμε έτοιμοι».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X