Αθλητισμός

Άρης – ΑΕΚ 2-1: Τρίποντο εξάδας με γκολάρες για τον Άλκη!

Άρης – ΑΕΚ 2-1: Τρίποντο εξάδας με γκολάρες για τον Άλκη!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Αργύρης Γιαννίκης επέλεξε ενδεκάδα με τον Σάκχοφ και πολλοί περίμεναν πως η ΑΕΚ θα πήγαινε σε συντηρητικό σχήμα με τρία χαφ.

Ωστόσο στο πρώτο 45λεπτο ο Ουκρανός είχε περισσότερο ρόλο «δεκαριού» εν απουσία του ανέτοιμου Μάνταλου και του Γέβτιτς που είχε αποκλειστεί από την αποστολή χωρίς να έχει δοθεί πριν το ματς εξήγηση του γιατί. Η Ένωση πίεσε ψηλά, δεν κέρδισε απολύτως τίποτα απ’ αυτή την επιλογή και είχε έναν παίκτη σε ρόλο που δεν μπορεί με βάση τα χαρακτηριστικά του να υποστηρίξει.

Έτσι ο Άρης που παρατάχθηκε με 4-2-3-1, έβλεπε να δημιουργούνται χώροι. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης που δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό, έπαιρνε θάρρος για να κυκλοφορήσει την μπάλα και να δημιουργήσει καταστάσεις και τελικά να καταφέρει να φθάσει στο γκολ.

Ο Άρης ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο ματς με τον Τσιντώτα (10′) να διώχνει το σουτ του Σάσα σε κόρνερ. Ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τζαβέλλας ήταν στο σημείο που έπρεπε για να διώξει τη σέντρα του Ιτούρμπε στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ.

Στο 19′ ο Άρης έτρεξε σε ανοικτό γήπεδο με τον Εντιαγέ να προσπαθεί να απειλήσει, αλλά το χλιαρό πλασέ του να μπλοκάρεται εύκολα από τον Τσιντώτα.

Το 0-0 παρέμενε με την ΑΕΚ στο 25′ να απειλεί για πρώτη φορά με τον Τσούμπερ. Ωραίο σουτ από τον Ελβετό λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά άουτ.

Στο 27′ ο Ελβετός ήταν και πάλι πρωταγωνιστής. Ο Τσούμπερ έκανε ωραίο σουτ από το όριο της περιοχής με τον Σιαμπάνη να μπλοκάρει την μπάλα.

Το πέναλτι-φάντασμα που έδωσε ο Ισπανός ρέφερι, τον «έσωσε» ο VAR

Τρία λεπτά αργότερα ο Ισπανός ρέφερι, Κορδέρο, είδε πέναλτι σε βουτιά του Σάσα μέσα στην περιοχή. Ο Τζαβέλλας που ήταν, υποτίθεται, ο παίκτης που ανέτρεψε τον ποδοσφαιριστή του Άρη, διαμαρτυρήθηκε έντονα γνωρίζοντας ότι δεν έχει κάνει κάτι μεπτό στη φάση.

Ο Ίβηρας ρέφερι κλήθηκε από τον VAR. Έκανε ανασκόπηση της φάσης και διαπίστωσε το λάθος του παίρνοντας πίσω την αρχική του απόφαση.

Προβάδισμα με τον Εντιαγέ για τον Άρη

Το 0-0 παρέμενε με τον Άρη να έχει στο 43′ μία καλή στιγμή. Ήταν η φάση, όπου ο Τσιντώτας εκτινάχθηκε για να βγάλει το σουτ του Ματίγια για να έρθει, τελικά, το 1-0 για τους «κίτρινους» σε καίριο σημείο και δη στο 44′.

Ο Λούμορ έκανε τη σέντρα, ο Εντιαγέ βγήκε πρώτος στην μπάλα προς του Μήτογλου και με ωραίο τακουνάκι νίκησε τον Τσιντώτα δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Η ΑΕΚ έβγαλε άμεσα αντίδραση και στο 45+1′ πάτησε για πρώτη φορά επί της ουσίας στην αντίπαλη περιοχή. Ο Γκαρσία έκανε σέντρα από δεξιά, ο Σιμάνσκι από καλή θέση δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε, η μπάλα έφθασε στον Σάκχοφ, αλλά ο Σιαμπάνης αποκρούει το πλασέ του Ουκρανού! Έτσι το 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Μέσα ο Μάνταλος, γκολάρα ο Αραούχο

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Γιαννίκης προσπάθησε να διορθώσει την κακοτεχνία με Σάκχοφ παίρνοντας στη θέση του τον Μάνταλο με την Ένωση να παίζει, πλέον, με 4-2-3-1 σε μία προσπάθεια να ανατρέψει την κατάσταση.

Και η Ένωση εμφανίστηκε με πνοή. Στο 50′ η σέντρα του Μάνταλου από δεξιά, ο Τσούμπερ δεν πρόλαβε για λίγο. Στο 58′ η ΑΕΚ απείλησε εκ νέου. Μπαλιά στον χώρο από τον Τζαβέλλα στον Τσούμπερ, ο Ελβετός όντας Onside, πέρασε στον Σιαμπάνη που βγήκε από την περιοχή του, γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, αλλά οι παίκτες του Άρη ανέκοψαν την πορεία της πριν αυτή καταλήξει στον Μάνταλο που καιροφυλακτούσε.

Στο 60′ η ΑΕΚ φώναξε για πέναλτι του Φαμπιάνο στον Αραούχο. Ήταν φάση, όπου ο Ισπανός έδωσε επιθετικό φάουλ με τους παίκτες της Ένωσης να διαμαρύρονται πως ο Αραούχο τσίμπησε την μπάλα χωρίς επκίνδυνο παίξιμο και έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Η ΑΕΚ ήταν βελτιωμένη εν συγκρίσει με την εικόνα της στο πρώτο 45λεπτο και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης με τον Γιαννίκη στο 78′ να αλλάζει εκ νέου διάταξη. Έβγαλε τα δύο μπακ τους Χατζισαφί και Ρότα, έβαλε τους Ανσαριφάρντ και Λε Ταλέκ και πλέον η ΑΕΚ έπαιζε με 3-4-1-2. Συγκεκριμένα ο Γάλλος πήγε στο κέντρο άμυνας. Οι Τσούμπερ και Λιβάι έγιναν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα μπακ-χαφ και ο Ιρανός πήγε δίπλα στον Αραούχο με δεκάρι τον Μάνταλο.

Και στο 81′ η Ένωση απείλησε ξανά. Ο Γκαρσία πάτησε περιοχή, η μπάλα έφθασε στο πέναλτι στον Τσούμπερ που σούταρε πάνω στον Σούντγκρεν.

Ο Άρης απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό. Στο 82′ ο Εντιαγέ έφυγε στην κόντρα, σούταρε και ο Τσιντώτας έδιωξε σε κόρνερ. Η ΑΕΚ έμεινε όρθια και ο Αραούχο έβαλε γκολάρα με ένα εκπληκτικό ψαλιδάκι.

Ο Αργεντινός άσος εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στην περιοχή του Άρη μετά το γέμισμα του Μάνταλου και το άτσαλο σουτ του Γκαρσία και με ένα εκπληκτικό ψαλιδάκι έγραψε το 1-1 για την ΑΕΚ που βάσει εικόνας στο δεύτερο 45λεπτο δικαιούταν το γκολ.

2-1 με γκολάρα Σάκιτς για τον Άλκη

Ο Άρης, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Και στο 90+5′ ο Σάκιτς που είχε μπει στο ματς στο 83΄, με γλυκό πλασέ από τα αριστερά εκτέλεσε τον Τσιντώτα γράφοντας το 2-1 υπέρ των «κίτρινων». Ήταν μία φάση, όπου δεν πρόλαβε να πάει πάνω του ο Βράνιες που είχε μπει λίγα δεύτερα νωρίτερα στο ματς, ενώ έλειπε και ο Τάνκοβιτς.

Οι συνθέσεις

Άρης: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Λουμόρ (90+1′ Λόπεθ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ματίγια, Εντιαγέ (83′ Σάκιτς), Σάσα, Μαντσίνι (83′ Μάνος), Ιτούρμπε (62′ Ματέο Γκαρσία), Καμαρά.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα (78′ Λε Ταλέκ), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (78′ Ανσαριφάρντ), Σιμάνσκι (85′ Τάνκοβιτς), Σιμόες, Σάκχοφ (46′ Μάνταλος), Γκαρσία (90+4′ Βράνιες), Τσούμπερ, Αραούχο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X