Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η μεγάλη στιγμή της εθνικής ομάδας πόλο σήμερα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η μεγάλη στιγμή της εθνικής ομάδας πόλο σήμερα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ολυμπιακοί Αγώνες– Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο στα προημιτελικά του τουρνουά πόλο των Ολυμπιακών Αγώνων την Τετάρτη (4/8, 9:30) με στόχο την είσοδο στη ζώνη των μεταλλίων.

Η «γαλανόλευκη» ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, που τερμάτισε στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου στο τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών, θέλει να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών, μπαίνοντας στη «ζώνη» των μεταλλίων, απέναντι σε μία ομάδα που μέσα στο 2021 εξελίχθηκε σε «κακό δαίμονά» της.

Ελλάδα και Μαυροβούνιο έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές εντός του 2021, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να γνωρίζει ισάριθμες ήττες: 8-4 στην 1η φάση του προ-ολυμπιακού τουρνουά, 10-9 στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης (παιχνίδι που δεν είχε καμία σημασία) και ξανά με 8-4 στον ημιτελικό του World League, διοργάνωση στην οποία η ομάδα του Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς κατέκτησε το τρόπαιο.

Στο Τόκιο, πάντως, οι Μαυροβούνιοι δεν έχουν εμφανιστεί σε καλή κατάσταση, πετυχαίνοντας μόνο δύο νίκες (15-10 την Αυστραλία και 19-12 το Καζακστάν) και χάνοντας 8-6 από την Ισπανία, 13-8 από την Κροατία και 13-6 από τη Σερβία.

Η Ελλάδα από την πλευρά της έμεινε αήττητη πετυχαίνοντας 4 νίκες (με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ουγγαρία, την διοργανώτρια Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την αδύναμη Νότια Αφρική) ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη με την παγκόσμιας πρωταθλήτρια Ιταλία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X