Κοινωνία

COVID-19 -Δραματική κατάσταση στην Αττική: Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

COVID-19 -Δραματική κατάσταση στην Αττική: Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυτή είναι η ενημέρωση από τον γενικό γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνο Παπανικολάου, με ανάρτησή του στο twitter σήμερα το πρωί, συνοδευόμενη από το σχόλιο «αυτή είναι η πιο σημαντική είδηση της ημέρας κι όμως δεν θα τη μάθετε από τα περισσότερα καθεστωτικά μμε».

Τη δραματική κατάσταση, την οποία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, χωρίς περαιτέρω ενίσχυση από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνει και η ΠΟΕΔΗΝ.

«Κάθε ημέρα χάνονται διασωληνωμένοι ασθενείς που δεν προλαβαίνουν να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Χθες πάλι στο Ασκληπιείο πέθανε μια 75χρονη, η οποία παρέμενε διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ για 4η ημέρα. Ένας 58χρονος επίσης παραμένει διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ για 4η ημέρα» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Παράλληλα, όμως επισημαίνει, κι ένα άλλο σοβαρό και επικίνδυνο για τη διασπορά του ιού, γεγονός. Οι ασθενείς που είναι ύποπτα κρούσματα κορονοϊού και προσέρχονται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία ταλαιπωρούνται αφάνταστα. Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, για τη διενέργεια των εξετάσεων στα μεσολαβούν από 5 έως 10 ώρες, οι ασθενείς που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται σε ενιαίο χώρο, ο ένας δίπλα στον άλλον με σοβαρές πιθανότητες οι αρνητικοί στον κορονοϊό ασθενείς να κολλάνε από τους θετικούς.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τρίτη 20 Απριλίου, ανακοινώθηκαν 87 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 847 ασθενείς με COVID-19, αριθμός ίδιος με χτες Δευτέρα, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό αντικατοπτρίζει και τα όρια του συστήματος, καθώς ο εν λόγω αριθμός περιλαμβάνει μόνο όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ διασωληνομένων-3.789 τα κρούσματα και 87 νέοι θάνατοι

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X