Διεθνή

8645: Ο τετραψήφιος κωδικός που… διώχνει Τραμπ από την προεδρία!

8645: Ο τετραψήφιος κωδικός που… διώχνει Τραμπ από την προεδρία!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν κολλήσει αυτοκόλλητα (bumper stickers) στο πίσω μέρος των οχημάτων τους και ο κωδικός 864531120 προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το τι σημαίνει η αριθμητική αυτή σειρά.

Μάλιστα, η μόδα έχει διευρυνθεί αφού ο μυστηριώδης αριθμός πλέον τοποθετείται σε μάσκες κατά του κορονοϊού, γράφεται σε τοίχους, ακόμη και στο οδόστρωμα.

Στην πραγματικότητα, ο κώδικας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πολιτικό μήνυμα κατά του Τραμπ ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας.

Κωδικός: Ας αρχίσουμε λοιπόν την αποκωδικοποίηση, από τα απλά προς τα πιο… σύνθετα.

Το δεύτερο μέρος του κώδικα αντιπροσωπεύει απλώς την ημερομηνία των εκλογών, δηλαδή την 3η Νοεμβρίου του 2020. Ως γνωστόν, η αμερικανική γραφή της ημερομηνίας θέλει τον μήνα να προηγείται της ημέρας, με αποτέλεσμα να προκύπτει ο αριθμός 11-3-20.

Το πραγματικό πολιτικό μήνυμα όμως «κρύβεται» στα τέσσερα πρώτα στοιχεία της αριθμητικής αλληλουχίας: 8645.

Σύμφωνα με τους χρήστες των social media, ο αριθμός 86 χρησιμοποιείται από τους εργαζόμενους στην εστίαση ως κώδικας που αντιπροσωπεύει την έννοια της «έλλειψης» ή της «αποπομπής». Συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται όταν ένας πελάτης ζητήσει ένα προϊόν χωρίς την προσθήκη κάποιου συστατικού. Για παράδειγμα, αν ένας πελάτης ζητήσει ένα hamburger χωρίς κρεμύδι, ο εργαζόμενος θα έστελνε το σήμα «86 κρεμμύδι». Επίσης, ο κώδικας 86 φέρεται να χρησιμοποιείται off the record μεταξύ των εργαζομένων στην εστίαση προκειμένου να υποδείξουν το τραπέζι που για τον έναν ή τον άλλο λόγο, θα πρέπει να αδειάσει.

Μένει λοιπόν το 45, το οποίο μετά από όλα αυτά δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι σημαίνει: Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο 45ος -και ίσως ο πιο αμφισβητημένος- πρόεδρος των ΗΠΑ.

Συνεπώς 864531120 = Διώξτε τον Τραμπ στις 3 Νοέμβρη 2020.

Από ευρηματικότητα πάντως οι Αμερικανοί πάνε καλά…

Ακολουθούν φωτογραφίες από τον κώδικα αναρτημένο όπου μπορεί κανείς να φανταστεί

https://twitter.com/em_winnenberg/status/1320555882141360130?s=20

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X