Διεθνή

Αποκλεισμένο το Sea Watch στη Λαμπεντούζα – Απομακρύνθηκαν δύο μετανάστες

Αποκλεισμένο το Sea Watch στη Λαμπεντούζα – Απομακρύνθηκαν δύο μετανάστες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένας 19χρονος μετανάστης που υπέφερε από έντονους πόνους και ο μικρότερος αδελφός του απομακρύνθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από το πλοίο της Sea Watch.

Άλλοι 40 μετανάστες εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένοι στο πλοίο μπροστά από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, ανακοίνωσε η MKO.

Η νεαρή καπετάνισσα του πλοίου της γερμανικής ΜΚΟ που φέρει ολλανδική σημαία, η Καρόλα Ράκετε, παραβίασε προχθές Τετάρτη τον αποκλεισμό την ιταλικών χωρικών υδάτων που επέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας.

Όμως η αστυνομία υποχρέωσε το πλοίο να σταματήσει σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου από το λιμάνι. Ο Σαλβίνι αρνείται να επιτρέψει την αποβίβαση των μεταναστών προτού λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα μεταφερθούν αμέσως στην Ολλανδία, στη Γερμανία ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες δηλώνουν έτοιμες να συμμετάσχουν σε μια κατανομή των μεταναστών μεταξύ τους, αλλά πρώτα θα πρέπει να αποβιβαστούν οι μετανάστες.

Πέντε βουλευτές της αριστεράς πέρασαν τη νύχτα στο κατάστρωμα του πλοίου σε ένδειξη αλληλεγγύης. «Θα παραμείνουμε πάνω στο πλοίο μέχρι όλοι οι μετανάστες να βρεθούν στην ξηρά», ανακοίνωσε ο Γκρατσιάνο Ντελρίο, ο οποίος ήταν υπουργός αρμόδιος για την ιταλική ακτοφυλακή από το 2015 έως το 2018.

Ο Σαλβίνι ζητά από την πλευρά του τη σύλληψη του πληρώματος με την κατηγορία ότι βοήθησε παράτυπους μετανάστες και την κατάσχεση του πλοίου.

Η εισαγγελία του Αγκριτζέντο (Ακράγαντα) ανακοίνωσε χθες την έναρξη έρευνας σε βάρος της Καρόλα Ράκετε για βοήθεια σε παράτυπους μετανάστες και για ανυπακοή σε διαταγή από το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό να μην εισέλθει στα ιταλικά χωρικά ύδατα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X