Διεθνή

Εκτός Εκκλησίας θέτει τους ανεμβολίαστους ιερείς ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

Εκτός Εκκλησίας θέτει τους ανεμβολίαστους ιερείς ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκτός Εκκλησίας θέτει τους ανεμβολίαστους ιερείς ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, από αύριο, 1η Φεβρουαρίου, οι 12 ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Κύπρου, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου να σηκώσουν μανίκι και να θωρακιστούν απέναντι στον κορονοϊό, τίθενται σε αργία.

Σημειώνεται ότι από τους 123 ιερείς της Αρχιεπισκοπής, οι 27 είναι ανεμβολίαστοι. Από αυτούς, οι 15 δέχθηκαν τελικά να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 ή εξασφάλισαν εξαίρεση για κάποιο διάστημα, εξαιτίας ιατρικών λόγων.

«Εάν δεν αλλάξουν γνώμη είναι εκτός Εκκλησίας. Δεν μπορούν να μην αναγνωρίζουν τον Επίσκοπό τους», ξεκαθάρισε ο Μακαριώτατος στο ΡΙΚ, κάνοντας λόγο για ανυπακοή στον Επίσκοπο.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως οι τρεις μήνες αργίας, πιθανότατα να γίνουν έξι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμα και καθαίρεση των ανεμβολίαστων ιερέων.

Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν επίσης έντονα επικριτικός αναφερόμενος στους ιερείς που προτρέπουν τους πιστούς να μην εμβολιάζονται, όταν οι Αρχές της Κύπρου καταβάλλουν, όπως και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, τεράστιες προσπάθειες για να σταματήσουν την εξάπλωση του φονικού ιού εδώ και δύο χρόνια.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας είχε πάντως στείλει αρχικά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μια επιστολή προς τους ιερείς «γεμάτη αγάπη», καλώντας τους «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Η διορία που τους δόθηκε λήγει αργά απόψε (31/01) το βράδυ, ενώ εφόσον δεν αλλάξουν γνώμη τίθενται εκτός Εκκλησίας.

Σε περίπτωση, δε, που η Μητρόπολη δεχθεί ιερέα, ο οποίος θα τεθεί σε αργία, η Αρχιεπισκοπή θα περικόψει από την εν λόγω Μητρόπολη τα χρήματα που της αντιστοιχούν για τους μισθούς των ιερέων της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X