Διεθνή

Εμανουέλ Μακρόν: Καταδίκασε τη ρωσική αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ – Λουγκάνσκ

Εμανουέλ Μακρόν: Καταδίκασε τη ρωσική αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ – Λουγκάνσκ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, καταδίκασε την αναγνώριση από τη Ρωσία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και, τη Δευτέρα (21/02), ζήτησε κυρώσεις από την Ε.Ε. εναντίον της.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση από το Μέγαρο των Ηλυσίων αναφέρεται: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδικάζει την απόφαση που έλαβε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αναγνωρίσει τις αυτονομιστικές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας».

Επίσης, σύμφωνα με τον Εμανουέλ Μακρόν, μια τέτοια απόφαση αποτελεί μονομερή παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Ρωσίας και καταπάτηση της κυριαρχίας της Ουκρανίας.

Χαρακτηριστικά, το Μέγαρο των Ηλυσίων επισημαίνει: «Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητεί τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και την υιοθέτηση στοχευμένων ευρωπαϊκών κυρώσεων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τη Δευτέρα (21/02), ύστερα από μια έκτακτη μεγάλη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, απευθυνόμενος στους πολίτες της Ρωσίας, είπε ότι θεωρεί απαραίτητο να ληφθεί απόφαση για άμεση αναγνώριση της κυριαρχίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Ακόμα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ότι ο κόσμος προτιμά να μην παρατηρεί τη φρίκη και τη γενοκτονία στο Ντονμπάς, καθώς δεν περνά ούτε μια ημέρα χωρίς βομβαρδισμούς και σκοτωμούς αμάχων. Όπως δήλωσε ο ίδιος, σε περίπτωση περαιτέρω αιματοχυσίας στην περιοχή, ολόκληρη η ευθύνη θα βαρύνει το καθεστώς του Κιέβου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X