Διεθνή

Ετοιμάζει διάγγελμα για την Ουκρανία ο Πούτιν! Εκρήξεις στο Ντόνετσκ με έναν νεκρό

Ετοιμάζει διάγγελμα για την Ουκρανία ο Πούτιν! Εκρήξεις στο Ντόνετσκ με έναν νεκρό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λίγη ώρα αφού έγινε γνωστό ότι στο Λουγκάνσκ εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε κυβερνητικό κτίριο, το πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα κάνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό για την Ουκρανία αλλά όχι για την εισβολή της Ρωσίας σε αυτή.

Το πιθανότερο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα ανακοινώσει την αναγνώριση, από τη Ρωσία, της ανεξαρτησίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, κάτι που είχε αφήσει να διαφανεί σε δηλώσεις του νωρίτερα.

Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει στα… «κόκκινα» και περίπου στις 18:15, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ακούστηκαν πολλαπλές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης του Ντονέτσκ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών, που έχουν τη στήριξη της Μόσχας, στην ανατολική Ουκρανία. Αργότερα, υπήρξε η πληροφορία ότι παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη και στο Λουγκάνσκ, επίθεση που θυμίζει πολύ μια άλλη που έγινε την περασμένη Παρασκευή.

Από βομβαρδισμό στην του Ντονέτσκ έχασε τη ζωή του ένας άμαχος, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης. Το θύμα, ένας άνδρας που γεννήθηκε το 1970, σκοτώθηκε στο χωριό Νοβολουγκάνσκε, όπου ο βομβαρδισμός προκάλεσε, επίσης, διακοπή στην ηλεκτροδότηση, στη θέρμανση και ζημιές σε έναν αγωγό φυσικού αερίου, διευκρίνισε στο Facebook ο κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X