Διεθνή

Γαλλία: Ασφυξία η αιτία θανάτου της Ελληνίδας που προσβλήθηκε από αλλαντίαση

Γαλλία: Ασφυξία η αιτία θανάτου της Ελληνίδας που προσβλήθηκε από αλλαντίαση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ασφυξία ως αιτία θανάτου επιβεβαίωσε η προσωρινή νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της 32χρονης Ελληνίδας, η οποία πέθανε την περασμένη εβδομάδα από δηλητηρίαση στο Île-de-France, καθώς έφαγε κονσέρβα σαρδέλας σε εστιατόριο του Μπορντό στη Γαλλία.

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει το bfmtv οι τοξικολογικές αναλύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν οριστικά αυτή την ανάλυση, σύμφωνα και πάλι με την ίδια πηγή.

Η εισαγγελία του Μπορντό ως αντίδραση σε αυτήν την τραγωδία αποφάσισε να κινήσει προκαταρκτική έρευνα την Παρασκευή για κατηγορίες για ακούσιο τραυματισμό, ακούσια ανθρωποκτονία, διάθεση στην αγορά τροφίμων επιβλαβών για την υγεία και πώληση διεφθαρμένων ή τοξικών τροφίμων.

Η έρευνα ανατέθηκε από κοινού στη δικαστική αστυνομία της Gironde, στο Κεντρικό Γραφείο για την καταπολέμηση των επιθέσεων στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία (OCLAESP) και στην Υπουργική Διεύθυνση για την Προστασία του Πληθυσμού (DDPP).

Σύμφωνα με μια τελευταία αναφορά από την Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας Nouvelle-Aquitaine την Παρασκευή ,15 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Γαλλία μετά από φαγητό σε αυτό το εστιατόριο. Μεταξύ αυτών, 11 νοσηλεύτηκαν, εκ των οποίων οι οκτώ στη Γαλλία. Έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπορντό.

Οι πληγέντες είναι επτά διαφορετικών εθνικοτήτων: Αμερικανοί, Καναδοί, Γάλλοι, Ιρλανδοί, Έλληνες και Άγγλοι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X