Διεθνή

Γαλλικά ΜΜΕ: Ο ισραηλινός στρατός στρατολογεί ξένους μισθοφόρους

Γαλλικά ΜΜΕ: Ο ισραηλινός στρατός στρατολογεί ξένους μισθοφόρους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γαλλικό δημοσίευμα ανέφερε ότι μεταξύ των ξένων μαχητών είναι ένας διαβόητος Ισπανός μισθοφόρος, ο Πέδρο Ντίαζ Φλόρες, ο οποίος στο παρελθόν πολέμησε μαζί με Ουκρανούς μετά την ρωσική εισβολή το 2022.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή που πήρε συνέντευξη από τον Φλόρες, ο ξένος μαχητής θεωρήθηκε στο παρελθόν νεκρός από τους Ρώσους, αλλά είναι ζωντανός, αποκαλύπτοντας ότι το Ισραήλ στρατολογεί μισθοφόρους για την Γάζα.

«Έτσι ήρθα στην Γάζα για χρήματα. Πληρώνουν πολύ καλά, προσφέρουν καλό εξοπλισμό και η δουλειά είναι καλή. Είναι 3.900 ευρώ [4.187 δολάρια] την εβδομάδα, εκτός από τις συμπληρωματικές αποστολές», είπε ο ίδιος για τα κίνητρά του να ενταχθεί στις ισραηλινές δυνάμεις.

Ωστόσο, επέμεινε ότι έχει πολεμήσει στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, «παρέχοντας υποστήριξη ασφαλείας μόνο σε αποστολές όπλων ή στα στρατεύματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας”, τονίζοντας ότι δεν πολεμάει άμεσα τη Χαμάς, ούτε εμπλέκεται σε επιθετικές επιχειρήσεις».

«Είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια των σημείων ελέγχου και τον έλεγχο πρόσβασης στα σύνορα της Γάζας και της Ιορδανίας. Υπάρχουν πολλές [ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες] εδώ και μοιράζονται τη δουλειά. Παραδοσιακά φρουρούσαν τους τερματικούς σταθμούς των συνόρων μεταξύ του Ελιάτ  και της Άκαμπα», πρόσθεσε.

 

Το άρθρο της εφημερίδας παρουσιάζει μια εικόνα του Φλόρες μαζί με συναδέλφους σε ένα συνοριακό σημείο ελέγχου με τη Λωρίδα της Γάζας.

Εικασίες έχουν προκαλέσει τις τελευταίες εβδομάδες για τον ρόλο των Ουκρανών μαχητών στην Γάζα, με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης να αναφέρουν ότι έχουν αρχίσει να μετακινούνται για να ενταχθούν και να βοηθήσουν τον ισραηλινό στρατό.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν Ισραηλινούς εκπαιδευτές να ενημερώνουν Ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό που είχε προηγουμένως εκπαιδευτεί για να πάει προς το «Ισραήλ» για να πολεμήσουν στις τάξεις του ισραηλινού στρατού  εναντίον της Χαμάς.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Γάλλοι, Γερμανοί, Αλβανοί και Αμερικανοί μέλη των Πεζοναυτών ή των ειδικών δυνάμεων που έχουν πραγματοποιήσει αποστολές στο Αφγανιστάν, το Μάλι ή το Κόσοβο, έχουν προσληφθεί από ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες που υποστηρίζουν τα ισραηλινά στρατεύματα.

Σύμφωνα με τον ισπανικό νόμο και το άρθρο 436-1 του ποινικού κώδικα, η μισθοφορική δραστηριότητα τιμωρείται με φυλάκιση πέντε ετών και χρηματική ποινή 75.000 ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X