Αθλητισμός

Η BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου θέλει να αγοράσει την Ιντερ του Μιλάνου

Το fund BC Partners που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα (NOVA και Alpha μεταξύ πολλών άλλων )  και ένας από τους επικεφαλής του είναι ο Νίκος Σταθόπουλος ενδιαφέρεται να αγοράσει την Ιντερ του Μιλάνου που φέτος είναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα της Ιταλίας. Το Fund επανεμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής αφού η Suning φαίνεται να αποχωρεί από τον σύλλογο.

Οι σημερινοί Κινέζοι ιδιοκτήτες των Νερατζούρι, φαίνεται πως χάνουν τον έλεγχο αφού η προθεσμία για τον δανεισμό της Oaktree Capital εκπνέει σύντομα και θα πρέπει να βρουν μια λύση (και πολλά λεφτά) πριν από τις 20 Μαΐου 2024.

Την είδηση αποκάλυψε η εφημερίδα La Republica και φαίνεται να έχει πραγματική υπόσταση καθώς και στο παρελθόν (2021), η BC Partners είχε πραγματοποιήσει due diligence και υπέβαλε πρόταση 850 εκατ. ευρώ η οποία τότε απορρίφθηκε.

Η BC Partners τώρα φέρεται να ανανέωσε την πρότασή της, ενώ στο μεταξύ τα έσοδα της Ίντερ έχουν αυξηθεί, καθώς και η συνολική αξία του συλλόγου. Κρίσιμο στοιχείο των διαπραγματεύσεων αποτελεί κι ένα ομόλογο 415 εκατομμυρίων ευρώ που λήγει το 2027 και λειτουργεί ως δαμόκλειος σπάθη.

Όπως τονίζει η “La Repubblica” αν το ενδιαφέρον της BC Partners επαληθευθεί, το private equity fund θα έχει σημαντικό προβάδισμα λόγω του due diligence που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν.

Ολες οι Ειδήσεις