Διεθνή

Η πρώτη στον κόσμο μεταμόσχευση γενετικά τροποποιημένου νεφρού χοίρου σε ζωντανό λήπτη

Η πρώτη στον κόσμο μεταμόσχευση γενετικά τροποποιημένου νεφρού χοίρου σε ζωντανό λήπτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης (MGH), ιδρυτικό μέλος του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης Mass General Brigham, ανακοίνωσε την πρώτη στον κόσμο επιτυχή μεταμόσχευση ενός γενετικά τροποποιημένου νεφρού χοίρου (χοίρου) σε έναν 62χρονο άνδρα που έπασχε από νεφρική νόσο τελικού σταδίου (ESKD). Χειρουργοί από το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων Mass General διεξήγαγαν την τετράωρη χειρουργική επέμβαση το Σάββατο 16 Μαρτίου.

Η επέμβαση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια παροχής πιο εύκολα διαθέσιμων οργάνων στους ασθενείς. Το Mass General Brigham είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ηγέτης στις υπηρεσίες μεταμοσχεύσεων, παρέχοντας προηγμένη φροντίδα για ένα ευρύ φάσμα μεταμοσχεύσεων οργάνων και ιστών σε όλο το φημισμένο ακαδημαϊκό ιατρικό σύστημα.

Υπό την καθοδήγηση του Leonardo V. Riella, MD, PhD, Ιατρικού Διευθυντή Μεταμοσχεύσεων Νεφρού, του Tatsuo Kawai, MD, PhD, Διευθυντή του Κέντρου Κλινικής Αντοχής Μεταμοσχεύσεων Legorreta, μαζί με τον Nahel Elias, MD, Προσωρινό Διευθυντή Μεταμοσχευτικής Χειρουργικής και Χειρουργικό Διευθυντή Μεταμοσχεύσεων Νεφρού, ένας γενετικά τροποποιημένος νεφρός χοίρου με 69 γονιδιωματικές επεξεργασίες μεταμοσχεύθηκε με επιτυχία σε έναν ζωντανό ασθενή.

Το Mass General Brigham έχει πλούσια ιστορία στην καινοτομία των μεταμοσχεύσεων οργάνων, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης επιτυχημένης μεταμόσχευσης ανθρώπινου οργάνου (νεφρού) στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε στο Brigham and Women’s Hospital το 1954 και της πρώτης μεταμόσχευσης πέους στη χώρα, που πραγματοποιήθηκε στο MGH το 2016.

 

Τα προγράμματα μεταμοσχεύσεων του Mass General Brigham βασίζονται στη βαθιά, ολοκληρωμένη τεχνογνωσία μερικών από τους κορυφαίους μεταμοσχευτές γιατρούς και επιστήμονες στον κόσμο, οι οποίοι συνεργάζονται σε έμπειρες διεπιστημονικές ομάδες για την πρόοδο της ιατρικής και τη βελτίωση της ζωής των ασθενών.

«Οι ερευνητές και οι κλινικοί γιατροί του Mass General Brigham διευρύνουν συνεχώς τα όρια της επιστήμης για να μεταμορφώσουν την ιατρική και να λύσουν σημαντικά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς μας στην καθημερινή τους ζωή», δήλωσε η Anne Klibanski, MD, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Mass General Brigham.

«Σχεδόν επτά δεκαετίες μετά την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού, οι κλινικοί μας γιατροί απέδειξαν για άλλη μια φορά τη δέσμευσή μας να παρέχουμε καινοτόμες θεραπείες και να συμβάλλουμε στην ελάφρυνση του βάρους της νόσου για τους ασθενείς μας και άλλους σε όλο τον κόσμο».

 

«Η ακούραστη δέσμευση των κλινικών ιατρών, των ερευνητών και των επιστημόνων μας για τη βελτίωση της ζωής των μεταμοσχευμένων ασθενών μας – τόσο των σημερινών όσο και των μελλοντικών – βρίσκεται στην καρδιά και την ψυχή της ακαδημαϊκής ιατρικής και στο τι σημαίνει να εργάζεσαι και να παρέχεις φροντίδα στο Mass General Brigham», δήλωσε ο David F. M. Brown, MD, Πρόεδρος Ακαδημαϊκών Ιατρικών Κέντρων, Mass General Brigham. «Είμαστε τόσο ευγνώμονες στο απίστευτο προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία μας που βοήθησε να επιτύχει αυτή η χειρουργική επέμβαση και στον ασθενή για τη γενναιότητα και το θάρρος του».

«Η επιτυχία αυτής της μεταμόσχευσης είναι το αποκορύφωμα των προσπαθειών χιλιάδων επιστημόνων και ιατρών επί πολλές δεκαετίες. Είμαστε προνομιούχοι που παίξαμε σημαντικό ρόλο σε αυτό το ορόσημο. Η ελπίδα μας είναι ότι αυτή η μεταμοσχευτική προσέγγιση θα προσφέρει μια σανίδα σωτηρίας σε εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως που πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια», δήλωσε ο Kawai.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X