Διεθνή

Ιαπωνία- Καταστροφικός σεισμός 7,6 Ρίχτερ -Φόβοι για διαρροή ραδιενέργειας: Τσουνάμι έπληξε τις ακτές, βγήκαν καράβια στην στεριά – Συγκλονιστικά βίντεο

Ιαπωνία- Καταστροφικός σεισμός 7,6 Ρίχτερ -Φόβοι για διαρροή ραδιενέργειας: Τσουνάμι έπληξε τις ακτές, βγήκαν καράβια στην στεριά – Συγκλονιστικά βίντεο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σεισμός. Συγκλονίζουν οι εικόνες που μεταδίδονται από την Ιαπωνία και δείχνουν την καταστροφή μετά το σεισμό των 7,6 Ρίχτερ και το τσουνάμι που προκάλεσε.Δρόμοι άνοιξαν στα δύο και κτίρια κατέρρευσαν.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ιαπωνίας, το τσουνάμι έχει κύματα έως και 5 μέτρων, ενώ μετά το σεισμό των 7,6 Ρίχτερ έγιναν πολλοί μετασεισμοί, που οι περισσότεροι ήταν από 5 έως 6,2 Ρίχτερ.

 

Ιαπωνία: 74 Ρίχτερ συγκλόνισαν τη χώρα – Άνοιξαν δρόμοι «φούσκωσαν» ποτάμια διαλύθηκαν σπίτια – Τσουνάμι με κύματα 5 μέτρων και συνεχείς μετασεισμοί [βίντεο]

Την πρώτη, ισχυρή, δόνηση ακολούθησε και μία δεύτερη της τάξης των 6,2 Ρίχτερ.

https://twitter.com/Altarias100/status/1741724209020330101

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι κατά μήκος των παραλιακών περιοχών των νομαρχιών Ισικάουα, Νιιγκάτα και Τογιάμα.

Σύμφωνα με τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media ο σεισμός δημιούργησε τσουνάμι ακόμα και σε ποτάμια.

Σεισμός στην Ιαπωνία: Φόβοι για διαρροή ραδιενέργειας

Αυτή την ώρα ειδικά κλιμάκια κατευθύνονται προς την περιοχή για να ελέγξουν για τυχόν διαρροή ραδιενέργειας.

Ο ιαπωνικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK TV προειδοποίησε ότι οι χείμαρροι του νερού θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 5 μέτρα (16,5 πόδια) και προέτρεψε τους ανθρώπους να φύγουν σε ψηλές περιοχές ή στην κορυφή ενός κοντινού κτιρίου το συντομότερο δυνατό.

Οι αναφορές για ζημιές δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.

Η Hokuriku Electric Power δήλωσε ότι ελέγχει για τυχόν παρατυπίες στους πυρηνικούς σταθμούς της, μετέδωσε το NHK.

 

Λήξη συναγερμού για τους πυρηνικούς σταθμούς

Η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας ανέφερε πως δεν έχουν επιβεβαιωθεί οποιαδήποτε προβλήματα στη λειτουργία πυρηνικών σταθμών κατά μήκος της Θάλασσας της Ιαπωνίας, περιλαμβανομένων πέντε ενεργών αντιδραστήρων στις μονάδες της Kansai Electric Power στο Όχι και στην Τακαχάμα στη νομαρχία Φουκούι.

Η μονάδα της Hokuriku στη Σίκα της Ισικάβα, που ήταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, είχε ήδη διακόψει τη λειτουργία των δύο αντιδραστήρων της πριν από τον σεισμό για τακτική επιθεώρηση και δεν είχε επίπτωση από τον σεισμό, ανέφερε η υπηρεσία.

 

Ισχυρότατος σεισμός και τσουνάμι έπληξαν τη βορειοανατολική Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου 2011, προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 20.000 ανθρώπων, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε πόλεις και πυρηνικές τήξεις στη Φουκουσίμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X