Διεθνή

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ψηφίζει υπέρ της απο-ποινικοποίησης της μαριχουάνας

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ψηφίζει υπέρ της απο-ποινικοποίησης της μαριχουάνας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε μια απόφαση που αναμένεται να επικυρωθεί σήμερα, το αμερικανικό Κογκρέσο θα ταχθεί επισήμως κατά της ποινοποίησης της χρήσης ινδικής κάνναβης.

Καθώς η βιομηχανία κάνναβης συνεχίζει να βρίσκει συμμάχους σε όλο και περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ, το Κογκρέσο θα εξετάσει εάν θα αφαιρέσει τη μαριχουάνα από τον ομοσπονδιακό νόμο περί ελεγχόμενων ουσιών μία για πάντα.

Η πράξη θα δημιουργήσει μονοπάτια για ευκαιρίες ιδιοκτησίας στην αναδυόμενη βιομηχανία, θα επιτρέψει στους βετεράνους να αποκτήσουν ιατρικές συνταγές κάνναβης από γιατρούς και να δημιουργήσουν πηγές χρηματοδότησης για να επανεπενδύσουν σε κοινότητες που πλήττονται δυσανάλογα από τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών.

Η ψηφοφορία της Παρασκευής θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που ένα Επιμελητήριο του Κογκρέσου έχει αναλάβει το ζήτημα της ομοσπονδιακά αποποινικοποίησης της κάνναβης.

«Χωρίς νόημα ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών του Νίξον»

Ο Ερλ Μπλούμεναουερ, συμπρόεδρος του Κογκρέσου, υπερθεμάτισε: «Για πολύ καιρό, ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών έχει στοχεύσει τους νέους, ειδικά τους μαύρους, και απέρριψε τις συμβουλές εμπειρογνωμόνων.»

Ο ίδιος εργάζεται για να τερματίσει την απαγόρευση της κάνναβης από τη δεκαετία του 1970, όταν ήταν στο κρατικό νομοθετικό σώμα. Είπε ότι ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών «ποτέ δεν είχε νόημα» και ότι αντίθετα γεννήθηκε από την «κυνική άποψη του Προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον για την κάνναβη και άλλες ελεγχόμενες ουσίες.»

Ο Νίξον κήρυξε τον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αποκαλώντας την κατάχρηση ναρκωτικών «νούμερο ένα δημόσιο εχθρό». Μετά την άνοδο των ψυχαγωγικών ναρκωτικών στη δεκαετία του 1960. στόχος του ήταν να μειώσει τη χρήση, τη διανομή και το εμπόριο με σκληρή καταστολή και ποινές φυλάκισης.

Ο Μπλούμεναουερ δήλωσε ότι σε αντίθεση με την ηρωΐνη και την κοκαΐνη, η κάνναβη δεν είναι εθιστική και έχει βρεθεί ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες για τη διαχείριση του πόνου.

«Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το NATO» -Άρθρο «κόλαφος» κατά της Τουρκίας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X