Διεθνή

Ισραήλ: Καραντίνα και για τους εμβολιασμένους που εκτίθενται στην ινδική μετάλλαξη

Ισραήλ: Καραντίνα και για τους εμβολιασμένους που εκτίθενται στην ινδική μετάλλαξη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε καραντίνα – εάν κριθεί αναγκαίο – θα τίθενται όλοι οι πολίτες του Ισραήλ που έχουν εκτεθεί στην ινδική μετάλλαξη, συμπεριλαμβανομένων μάλισυα και των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων, αλλά και όσων έχουν νοσήσει και αναρρώσει από την ασθένεια (και επομένως, θεωρείται ότι έχουν αποκτήσει αντισώματα κατά του κορονοϊού).

Συγκεκριμένα, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα φαίνεται να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, το Ισραήλ έλαβε μια νέα απόφαση σε σχέση με την αντιμετώπιση περιστατικών έκθεσης στο συγκεκριμένο στέλεχος του κορονοϊού, το οποίο σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αυξάνει τη μεταδοτικότητα του ιού.

Σύμφωνα με τις νέες συστάσεις του υπουργείου Υγείας της χώρας και όπως μεταδίδει το Reuters, οι Αρχές θα μπορούν να θέτουν σε καραντίνα τους εμβολιασμένους ή και όσους έχουν νοσήσει και αναρρώσει από κορονοϊό, εάν εκτεθούν στη μετάλλαξη Δέλτα.

Οι νέες οδηγίες προβλέπουν ότι τα άτομα αυτά θα μπορούν να τίθενται σε καραντίνα διαρκείας έως και 14 ημερών, εάν οι Αρχές κρίνουν ότι βρέθηκαν «σε στενή επαφή με φορέα της επικίνδυνης μετάλλαξης του ιού».

Η ινδική μετάλλαξη έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έκρουσε «καμπανάκι» για το συγκεκριμένο στέλεχος, τονίζοντας μάλιστα ότι τα υπάρχοντα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι λιγότερο αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης Δέλτα.

Στην Ινδία, από όπου και ξεκίνησε η μετάλλαξη, ο κορονοϊός γνώρισε μεγάλη έξαρση, μαστίζοντας τη χώρα, η οποία οδηγήθηκε σε απελπιστική κατάσταση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X