Διεθνή

Κορονοϊός: «Καμπανάκι»! Εκτεθειμένοι οι ντελιβεράδες

Κορονοϊός: «Καμπανάκι»! Εκτεθειμένοι οι ντελιβεράδες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όσο ο κορονοϊός… εξαπλώνεται, τόσο περισσότεροι οι πολίτες σε πολλές χώρες του κόσμου παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Κι αυτό είτε από επιλογή, είτε με εντολή των υγειονομικών αρχών. Έτσι, οι παραγγελίες φαγητού (delivery) έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Bloomberg, η έξαρση του κοροναϊού και η παγκόσμια κρίση στο χώρο της υγείας, προκαλεί ανισότητες σε κλάδους εργασίας που δείχνουν εξαιρετικά ευάλωτοι προς τον ιό, όπως είναι οι ντελιβεράδες, οι οδηγοί της Uber και οι εργαζόμενοι της TaskRabbit.

Ο κορονοϊός και η ζοφερή πραγματικότητα για τους ντελιβεράδες

Η ζοφερή πραγματικότητα για τους εν λόγω εργαζόμενους είναι ότι γνωρίζουν πως δεν έχουν την πολυτέλεια να αρρωστήσουν. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των παραπάνω εταιρειών και των ντελίβερι έχουν τη δυνατότητα να βασίζονται σε παροχές ασφάλισης μένοντας στα σπίτια τους, εκείνοι που εργάζονται σε τέτοιου είδους εταιρείες – παροχής υπηρεσιών – δεν την έχουν.

Προσοχή στις πισίνες! Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το επιχειρηματικό μοντέλο της παγκόσμιας οικονομίας εξαρτάται από τη «χρήση» εργαζομένων με πολύ λιγότερα δικαιώματα και περιορισμένες απολαβές.

Έτσι, σε μια εποχή που οι άνθρωποι θέτουν πρώτα την υγεία τους, οι εργαζόμενοι των εν λόγω εταιρειών έχουν κίνητρο να κάνουν το αντίθετο: Να δουλεύουν παρά να απομονώνονται.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X